Skip to content

De huidige jaargang van de Eredivisie telt nog zes speelronden. Ajax staat bovenaan de ranglijst met 69 punten uit 28 speelronden, PSV volgt met vier punten minder en Feyenoord is de nummer drie met 58 punten.

Ajax of PSV Eredivisie kampioen 2022?

Kortom, het is een zogeheten two horse race. Twee paarden maken nog kans om als eerste over de streep te komen, al is de kans dat Ajax de landstitel pakt afgelopen weekend stukken groter geworden. PSV liet punten liggen tegen FC Twente (3-3, na een achterstand van 3-0) en Ajax won uit van FC Groningen (1-3).

Toch mag PSV nog best hopen, want om nou te zeggen dat Ajax domineert en amper problemen kent: dat bepaald niet. Moeizaam en onovertuigend, dat zijn de woorden die het meest vallen momenteel. Check wedden op Eredivisie wat een voorspelling momenteel oplevert.

Rust op de Herdgang

PSV had qua spel juist wel de opwaartse lijn te pakken en bovendien heerst er rust op de Herdgang. Er is alvast een trainer voor komend seizoen aangetrokken, namelijk clublegende Ruud van Nistelrooij, en nu trainer Roger Schmidt toch vertrekt, zijn de vaste discussiepunten rondom de Duitser ook gaan liggen. Ook heeft hij met dat vele wisselen van de afgelopen seizoenen eindelijk wat vastheid weten te vinden.

PSV keeper Joël Drommel onder de maat

Wel heeft PSV een groot probleem onder de lat. Keeper Joël Drommel heeft simpelweg te veel momenten waarop hij weifelt, niet doortastend optreedt of gewoonweg naast de bal grijpt. Dan kun je in het verloop van een wedstrijd wellicht nog een paar reddingen verrichten, maar die terugkerende slippertjes veroorzaken onrust achterin. Zijn kansen lijken verkeken om met Oranje naar het WK voetbal te gaan, later in 2022, al zal hij bij PSV nog niet direct worden vervangen, want de opties zijn in Eindhoven te beperkt.

Transfer Bjorn Meijer?

Tot slot een positieve noot. Bij FC Groningen is linksback Bjorn Meijer (19) dit seizoen doorgebroken en diverse clubs lijken hem in te willen lijven. Club Brugge wordt genoemd. Zijn contract loopt tot medio 2023. Groningen wil verlengen, maar de speler zelf voelt aan dat zijn nabije toekomst elders ligt en tekent voorlopig niet bij. Groningen wil volgens VI 5 miljoen euro voor Meijer.

Vorig seizoen debuteerde hij voor de noorderlingen en mocht hij zeven minuutjes meedoen. Dit seizoen had hij 12 basisplaatsen en vijf invalbeurten, maakte hij een goal en gaf hij twee assists.

Back To Top