Skip to content
Eredivisie clubs op weg naar een zonnig trainingskamp

Eredivisie | Terwijl in Nederland de verwarming elke dag een graadje hoger mag, hebben de profvoetballers zonnigere oorden opgezocht om in luxe resorts een beetje aan de zwembadrand te rekken en strekken onder het mom van ‘trainingskamp’. Al zijn er ook elk jaar een paar (maar dan ook maar echt een paar) clubs die geen zin hebben om in het vliegtuig te stappen en het dicht bij huis zoeken.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax en PSV in Qatar tijdens winterstop

De grotere clubs peinzen er niet over om in eigen land te blijven. Bevroren velden, massale aandacht van handtekeningjagende fans, saaie hotels: echt niet! Nee, dan is het stukken fijner vertoeven in pakweg Qatar. Dat is waar Ajax en PSV van 4 tot 12 januari 2020 verblijven. We zullen maar even zwijgen over de discussies over hoe moreel verdedigbaar het is om naar een land te gaan dat lak heeft aan mensenrechten.

Spanje is veruit de favoriet van de eredivisieclubs. AZ gaat naar Oliva, FC Utrecht naar La Manga, Heerenveen naar Girona, Twente naar Benhavis, Feyenoord naar Marbella. Ook buurland Portugal komt enkele keren in het lijstje voor. Twente zoekt Alcantarilha op, RKC is te bewonderen in Guia.

FC Groningen en VVV-Venlo blijven thuis

De “doe maar gewoon” award gaat naar FC Groningen en VVV. De noorderlingen pakken de koffers uit in Horst en de Limburgers blijven simpelweg in de eigen gemeente: Venlo dus. KV Kortrijk wipt even de grens over voor een oefenpotje.

Jeroen Zoet blijft bij PSV

PSV-keeper Jeroen Zoet laat zich het Qatar-tripje niet door de neus boren. De doelman werd eerder dit seizoen uit de doelmond verstoten door Lars Unnerstall en is sindsdien tweede keus. Dat was het besluit van Mark van Bommel, maar die is opgehoepeld en vervangen door Ernest Faber. Dus Zoet wil eerst even zien of hij door Faber wel weer onder de lat wordt gezet.

Ache van Sparta naar Duitsland

Natuurlijk regent het ook transfernieuwtjes in de Eredivisie winterstop. Een van de opvallendere moves is dat Spartaan Ragnar Ache naar Eintracht Frankfurt gaat. De 21-jarige aanvaller maakt het seizoen af bij Sparta. Na zestien basisplekken en een invalbeurt staat Ache op vijf goals plus drie assists. Op 1 januari zal Halil Dervisoglu verkassen naar Brentford, dus Sparta weet nu al dat het driftig op zoek moet naar nieuwe aanvallers.

Back To Top