Skip to content

Wat zal het jaar 2020 eredivisiefans allemaal brengen? In elk geval een nieuwe trainer, want ADO Den Haag versterkte zich in de winterstop met Alan Pardew. Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse club een Britse trainer aanstelt, zeker niet als die veel ervaring heeft in de Premier League.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Waarom Alan Pardew voor ADO koos

Pardew hield donderdag zijn persconferentie en ging in op de vele interviewverzoeken. Inmiddels is duidelijker waarom de oude rot plots zijn geboorteland verliet om in de veel kleinere Nederlandse competitie te gaan werken. En dan ook nog eens bij een club die de gemiddelde Britse voetbalvolger niet eens kent.

Echt een hele overtuigende en bijzondere reden wist Pardew overigens niet te noemen voor de markante switch. “Ik ben er een tijd uit geweest en wilde wat anders proberen en doen. Ik heb de afgelopen maanden nagedacht en zag deze uitdaging zitten.” Dat klinkt toch een beetje als: niemand anders wilde me hebben.

Ravel Morrison naar Eredivisie?

Het kan natuurlijk wel nuttig zijn dat Pardew diverse lijntjes uit kan gooien in alle geledingen van het Britse voetbal. Zo schijnt hij Ravel Morrison te willen verleiden om naar de Zuid-Hollandse stad te komen. Morrison (26) speelt voor Sheffield United, maar krijgt weinig minuten. Daarvoor speelde hij ooit drie duels voor Manchester United, waar hij werd opgeleid. Ook bij Sheffield staat de teller momenteel op drie.

Roy Beerens back bij Vitesse

Dat trainerswissels goed voor spelers uit kunnen pakken blijkt bij Vitesse. De verbannen Roy Beerens is in genade aangenomen door Edward Sturing, de opvolger van Leonid Slutsky. Beerens mag mee naar het trainingskamp te Portugal. Al sinds begin vorig jaar kwam Beerens niet meer uit voor de Arnhemse club.

Jan Vertonghen naar Ajax?

Ajax kan wel een nieuwe verdediger gebruiken en als dan ook nog Jan Vertonghen beschikbaar lijkt, dan is het logisch om te proberen de oud-Ajacied weer naar Amsterdam te halen. Probleem is dat de 32-jarige speler van Tottenham Hotspur net even te duur is, zowel qua transfersom als salaris. Komende zomer loopt het contract van de Belg echter af, dus wie weet probeert Ajax dan maar om hem gratis hun kant op te krijgen.

Back To Top