Skip to content
sc Heerenveen - FC Groningen Eredivisie zondag 21 februari

Zondag 21 februari om 14:30 uur speelt sc Heerenveen – FC Groningen in het Abe Lenstra Stadion. De thuisploeg staat zesde in de Eredivisie en heeft uit de vorige zes speelronden acht punten gehaald, de Groningse gasten staan negende en haalden in diezelfde periode tien punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

sc Heerenveen – FC Groningen speelronde 23

De Derby van het Noorden bleef de afgelopen seizoenen vaak zonder winnaar: 5 van de laatste 6 edities eindigden in een gelijkspel en eenmaal won Groningen. Het doelsaldo van die reeks is 6-8. In Friesland bleef het bij vier van de vorige zes clashes gelijk en wonnen beide clubs eenmaal (saldo 7-6). In vijf van die zes ontmoetingen kwamen beide teams tot scoren.

Statistieken Derby van het Noorden

De onderliggende statistieken van deze twee lopen weinig uiteen. Kijken we naar zaken als aantal clean sheets of aantal keer minstens twee tegengoals etcetera, dan treden er geen opvallende verschillen op. Ook hun werkelijke cijfers versus de expected goals vertonen dezelfde trend, namelijk dat de prestaties beter zijn dan kan worden verwacht op basis van de kansen voor en tegen. Beiden hebben een doelsaldo dat +6 beter is dan de verwachting. Dat roept de verwachting op dat het de komende speelronden minder zal gaan dan tot nu toe.

Heerenveen in halve finale Beker

Heerenveen plaatste zich midweeks voor de halve finale van het bekertoernooi en deed dat door tegen Feyenoord een 1-3 achterstand om te buigen naar 4-3. Trainer Johnny Jansen was euforisch en noemde het “veruit het hoogtepunt van mijn carrière als trainer tot nu toe”.

Tactische vondst Johnny Jansen

Hij kan zich ook op de borst kloppen vanwege een tactische vondst. Spelmaker Joey Veerman werd bij balbezit de meest aanvallende middenvelder, Tibor Halilovic kwam dan op linksback te staan en Rami Kaib linksbuiten. De positiewisselingen bleken lastig te behappen voor de Rotterdammers. Wat zal hij bedenken om FC Groningen te ontregelen?

Groningen behendig in voorsprong vasthouden

FC Groningen trok vorig weekend met grote moeite een 1-0 voorsprong tegen PEC Zwolle over de streep. Nadat Pelle Clement in de 59e minuut van het veld werd gestuurd werden de Zwollenaren juist gevaarlijker. In het laatste half uur had PEC zes doelpogingen en Groningen maar eentje. Toch zijn de ‘Grunnegers’ behendig in het vasthouden aan een 1-0 voorsprong: in 12 duels maakten ze de eerste treffer en dat leidde tot tien zeges en nul nederlagen.

sc Heerenveen – FC Groningen voorspellen

Wedden op sc Heerenveen – FC Groningen Eredivisie | Heerenveen noteert bij Toto 2.35 voor de winst, gelijk 3.55 en FC Groningen 2.90. We tippen een gelijkspel waarin beide teams scoren @4.35.

Back To Top