Skip to content

Afgelopen dinsdag ging Ajax-verdediger Daley Blind tijdens een oefenpotje naar de grond. Zijn zogeheten ICD-kastje gaf een shock aan zijn lichaam. Dat kastje was ingebouwd nadat Blind eind 2019 tijdens een Champions League duel ook al tegen de vlakte ging. Uit onderzoek bleek dat te zijn veroorzaakt door een hartspierontsteking. Het gaat inmiddels naar omstandigheden weer goed met hem.

Daley Blind hart

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Hartritmestoornis Danny Blind

Sportcardioloog Peter Peychev is bekend met het kastje en geeft tegenover het AD deze verklaring: “Als dit geen hartstilstand was, dan had het waarschijnlijk geleid tot een hartstilstand. Ik zeg waarschijnlijk omdat een ICD-kastje ook wel eens foutief afgaat.” Voordat de verdediger neerstortte slaakte hij een kreet. “Een gil betekent dat hij zich onwel voelt en vermoedelijk een ritmestoornis heeft”, vermoedt Peychev.

Luisteren naar medische leiding

Vorige week, dus voor dit tweede voorval, gaf de zoon van Danny Blind een interview aan De Telegraaf. “Voetbal is belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste. Er zijn meer dingen in het leven dan voetbal”, laat hij daarin weten. Hij zal zich dus nu moeten afvragen of hij bereid is om het leven van een topsporter te blijven leiden – dat levert het risico op dat de gevergde inspanningen tot meer hartklachten leiden. Hij zegt zich sowieso te gaan houden aan wat de medische begeleiding hem vertelt. “Ik ben wel eens koppig geweest in het verleden. Maar dat is niet meer het geval.”

Lex Immers weg bij ADO

Koppigheid kan je ADO-spelers in regel ook niet ontzeggen. Dus als clubiconen Lex Immers en Tom Beugelsdijk zich niet meer zo geliefd en welkom voelen bij hun cluppie, dan smeren ze hem gewoon, ook al zijn ze twee echte publiekslievelingen en leken ze hun loopbaan af te gaan sluiten achter de duinen. Beugelsdijk speelde liefst zeventien seizoenen voor ADO Den Haag en Immers begon daar zijn carrière, voordat hij in 2012 naar Feyenoord ging. In 2017 keerde hij terug.

Tom Beugelsdijk naar Sparta

De reden dat de twee vertrekken heeft een financiële aard: ADO wil de zogeheten grootverdieners uit de selectie weren. Algemeen directeur Mohammed Hamdi en Immers zelf willen er weinig over kwijt. “Ik heb een geweldige periode gehad bij deze mooie club en heb het prachtige shirt altijd met trots gedragen”, stelt Immers. Beugelsdijk heeft een contract getekend bij Sparta, Immers gaat nu ook op zoek naar een nieuwe club.

Back To Top