Skip to content

Dynamo Kiev – AZ Champions League | Vandaag om 19:00 uur speelt AZ Alkmaar in de derde voorronde van de Champions League uit tegen Dynamo Kiev. De winnaar van dit ene duel in het stadion NSK Olimpiejsky gaat naar de laatste horde, de play-offs.

Dynamo Kiev – AZ Champions League

De Oekraïense competitie, de Premier League, is inmiddels ook begonnen en daarin heeft Kiev twee partijen gespeeld en vier punten gehaald. Vorig seizoen sloot de club de reguliere fase af als nummer twee, waarna het in de play-offs stukken minder goed ging en net aan de tweede plek vastgehouden werd. Ook de drie vorige seizoenen stroomde Kiev in de derde voorronde van het miljoenenbal in en telkens wist de ploeg niet de hoofdfase te bereiken.
Dynamo Kiev - AZ Champions League voorronde cruciaal: kans 50/50Enkele spelers van de thuisploeg die je vanavond op het veld zult zien staan zijn er vermoedelijk ook in de zomer van 2021 bij als Oekraïne tegen Oranje speelt op Euro 2021. Sergiy Sydorchuk, Oleksandr Karavaev en Benjamin Verbic hebben allen meer dan 20 caps achter hun naam. En Pools international Tomasz Kedziora deed laatst nog met zijn vaderland mee tegen Nederland in de Nations League (en miste een vrij grote kans).

Cruciale wedstrijd AZ Alkmaar

Vanwege de coronapandemie en het streven naar zo min mogelijk vliegbewegingen gaat de derde voorronde om slechts één voorronde en dus niet om een tweeluik. Da’s een groot nadeel voor AZ, dat de pech had dat het uit speelt – en de weg van Alkmaar naar Kiev is nogal lang. De Noord-Hollanders moeten het in het Olympisch Stadion van de hoofdstad doen zonder verdediger Pantelis Hatzidiakos. Calvin Stengs en Oussama Idrissi lijken wel speelklaar te zijn.

Arne Slot denkt er beter voor te staan

AZ-trainer Arne Slot erkent dat de voorbereiding van zijn ploeg geen reden geeft voor een jubelstemming. AZ boekte zwakke resultaten, wat natuurlijk niet echt boeit in friendly’s, maar zorgwekkend is dat er aanvallend geen vuist kon worden gemaakt. “We zijn nu bijna drie weken verder en ik denk dat we er een stuk beter voor staan, niet in de laatste plaats qua fitheid”, zegt Slot “Daarnaast hebben we wat jongens die interlands hebben gespeeld. Wij gaan ervan uit dat we beter voor de dag zullen komen.”

Voorspelling Dynamo Kiev – AZ

Zowel AZ als Dynamo Kiev staan voor de winst genoteerd op 2.60, gelijkspel noteert 3.50. We tippen dat beide clubs scoren @1.72.

Back To Top