Skip to content

Bij PSV lijken er op zeer korte termijn enkele spelers te vertrekken die in de afgelopen twee seizoen basiskrachten waren. Donyell Malen wordt begeerd door Borussia Dortmund, dat 30 miljoen euro voor hem over schijnt te hebben.

Wil je de Eredivisie voorspellen, dan lijkt PSV vooralsnog niet de meest voor de hand liggende kampioen van komend seizoen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Transfer Donyell Malen naar Borussia Dortmund

Het Eindhovens Dagblad volgt de transferontwikkelingen nauwgezet en meldt dat de presentatie van Malen bij de geelzwarten mogelijk maandag al plaatsvindt. Dortmund is in Zwitserland op trainingskamp en Malen stapte reeds in het vliegtuig om aldaar een medische keuring te ondergaan.

Koppel met Erling Haaland

De Duitse topclub zoekt naar een aanvaller aangezien Jadon Sancho is verkocht aan Manchester United. Mocht Donyell Malen inderdaad voor de Dortmund gaan spelen, dan kan hij een koppel gaan vormen met Erling Haaland. PSV zal Malen dus niet in kunnen zetten in de return tegen Galatasaray, nadat de Brabanders de heenwedstrijd wonnen met 5-1.

Transfer Pablo Rosario naar Nice

Pablo Rosario lijkt ondertussen naar Frankrijk te verkassen, naar Nice. De Ligue 1-club wil 4 miljoen euro betalen voor de 24-jarige middenvelder. PSV heeft een iets hoger bedrag in gedachten, maar de onderhandelingspositie is wellicht wat verzwakt doordat Rosario een onzichtbaar seizoen heeft gehad en ook niet deelnam met Oranje aan het EK voetbal. Komt Rosario bij Nice terecht, dan kan hij daar Nederlands praten met Calvin Stengs (vijftien miljoen euro) en Justin Kluivert (huur).

Vertrek Mohammed Ihatarren?

De exodus gaat door, want er lijkt geen reden te zijn om Mohammed Ihatarren nog bij de club te houden. Hij en trainer Roger Schmidt boteren niet en zondag meldde Mo zich weer een keer ziek bij de club. Hij deed vorige week geen enkele minuut mee tegen Galatasaray, terwijl gezien de stand er toch volop mogelijkheden waren om hem even het veld te sturen.

Matige start Arne Slot bij Feyenoord

Arne Slot moet bij Feyenoord al brandjes blussen. Het Legioen is niet zo happy hoe de voormalige AZ-trainer is begonnen in Rotterdam: 0-0 tegen Drita, verloren oefenpotjes en geen creativiteit in het spel. Maar Slot heeft zijn verklaring klaar: “Alireza Jahanbakhsh is nog niet speelklaar, Gernot Trauner is net aangetrokken, Ridgeciano Haps speelt nog de Gold Cup en Lutsharel Geertruida en Aliou Baldé zijn geblesseerd”.

Thuis tegen Drita zal het ook geen galavertoning worden, waarschuwt Slot: “Ik wil een reëel beeld schetsen van wat je kunt verwachten als een tegenstander zo ver inzakt. En als je geen spelers tot je beschikking hebt die makkelijk kansen creëren door een man uit te spelen.”

Back To Top