Skip to content

Vandaag, woensdag 28 juli, om 20:00 uur speelt PSV in Istanbul de return tegen het Turkse Galatasaray. In Eindhoven werd een heerlijke score op de borden gezet: 5-1 voor de Brabanders. De winnaar van dit tweeluik moet trouwens doodleuk weer een andere voorronde overleven en daarna nog eentje (de play-offs) om echt in de Champions League uit te komen. Galatasaray – PSV kun je vandaag live op tv kijken bij RTL7.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Galatasaray – PSV Champions League kwalificatie

Het ging opvallend gemakkelijk vorige week. Na anderhalve minuut was het al raak en vlak na rust stond het 3-1. Man van de wedstrijd was Eran Zahavi maar ook Mario Götze liet zich gelden. Hij speelt vlak achter de spitsen en die rol als creatieve aanvallende middenvelder bevalt hem uitstekend.

Eran Zahavi

Het was de eerste hattrick voor PSV van Zahavi, inmiddels 34 jaar. In de drie laatste Europese duels van PSV maakte de Israëlische international 7 treffers. De eerzuchtige Zahavi zal zeker geen stap minder zetten nu de  return Galatasaray – PSV niet zo heel belangrijk meer is – de boel controleren en het lang 0-0 houden is tenslotte een prima strijdplan. Maar met welke instructies stuurt PSV-trainer Roger Schmidt zijn mannen het veld op?

Uitdoelpunten regels tellen niet meer

Bij Galatasaray is de opdracht vermoedelijk om met alle risico’s op zoek te gaan naar snelle treffers. Dat is de enige manier om met een marge van vier goals of meer de boel recht te trekken. Let op, de regels omtrent uitgoals is vervallen. Als het pakweg 6-2 wordt voor Gala, dan is PSV niet door op basis van in uitwedstrijden gescoorde goals. Dan gaan we verlengen.

Voorspelling Galatasaray – PSV

In 10 van de 11 laatste duels van PSV in de Champions League, inclusief voorrondes, waren er meer dan 3 goals. En de Turkse club heeft juist al twaalf Champions League duels na elkaar niet gewonnen. PSV maakte in de vier laatste onderlinge ontmoetingen met de ploeg uit Istanbul minstens twee treffers.

Basis

De verwachting is dat Schmidt in de aanval kiest voor Cody Gakpo, terwijl vorige week de Belg Yorbe Vertessen mocht starten. PSV-volgers van het Eindhovens Dagblad gokken dat dit de basis is: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Van Ginkel, Sangaré; Madueke, Götze, Gakpo; Zahavi.

Galatasaray – PSV odds bookmakers

Galatasaray staat genoteerd op 3.15, gelijkspel op 3.90 en winst PSV op 2.10. We tippen voor de toto voorspellingen vandaag minstens 2 PSV-goals @1.76.

Back To Top