Skip to content

Zaterdag 24 juli 2021 om 16:30 uur spelen Bayern München en Ajax een vriendschappelijke wedstrijd. De Duitse en Nederlandse kampioen spelen de oefenpartij in de Allianz Arena te München.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Bayern München – Ajax oefenwedstrijd

De Amsterdammers zitten nog midden in de voorbereiding. Misschien zou het logischer zijn als deze clash het einde was van de oefencampagne, als ijkpunt om te kijken wat al dat trainen, praten en oefenen had opgeleverd. Maar direct na de friendly reist Ajax door naar Bramberg am Wildkogel voor een trainingskamp. Bayern heeft nog oefenpotjes gepland tegen Borussia Mönchengladbach en Napoli.

De vorige twee ontmoetingen tussen de nationale grootmachten was in het seizoen 2018-2019, toen ze in de groepsfase van de Champions League tweemaal gelijk speelden. In Amsterdam werd het een spektakelstuk: 3-3.

Geen supertalenten bij Ajax?

Bij Ajax is er deze zomer nog weinig veranderd. Oké, er was een spraakmakende transfer: Steven Berghuis ruilde Feyenoord in voor de landskampioen. Maar de vorige jaren was het een exodus van dragende spelers, ditmaal is het vrij stil – wat wellicht ook aangeeft, dat Ajax momenteel geen supertalenten bezit die door heel Europa worden begeerd.

Basisspeler Bayern ontbreken

Bij de Duitse Rekordmeister trad een nieuwe trainer aan: Julian Nagelsmann, pas 34 jaar. Van 1. FC Köln werd met 3-2 verloren. In die match mocht Joshua Zirkzee starten, die vorig seizoen aan Parma werd verhuurd. Maar een hoop reguliere basisklanten ontbraken nog: ze kregen vanwege het EK voetbal langer rust. Dat is ook bij dit treffen het geval.

Broeden op ideale samenstelling Ajax

Tegen Anderlecht startte Ajax met Pasveer; Mazraoui, Schuurs, Magallán, Baas; Jensen, Kudus, Taylor; Labyad, Haller, Tadic. Later werden Jurgen Ekkelenkamp, terwijl Kian Fitz-Jim (18 jaar, middenveld) en Ar’Jany Martha (17, aanvaller) als wissels ingebracht. Youri Baas is een 18-jarige verdediger, Victor Jensen een 21-jarige middenvelder. De 19-jarige middenvelder Kenneth Taylor mocht vorig seizoen driemaal invallen in de Eredivisie.

Trainer Erik ten Hag is dus, zoals het hoort, aan het broeden op de ideale samenstelling voor Ajax seizoen 2021-2022, en zoals dat bij Ajax gaat barst het weer van de aanstormende talenten. Ook opvallend is dat Magallan weer een kans krijgt, na zijn verhuurperiodes bij Deportes Alave en Crotone.

Op 31 juli oefent Ajax tegen RB Leipzig en op 4 augustus tegen Leeds, beide in Amsterdam. Ajax live op tv kijken kan morgen bij Ziggo.

Back To Top