Skip to content

Vandaag is de return in de tussenronde van de Conference League. PSV speelt om 18:45 uur uit tegen Maccabi Tel Aviv (heenwedstrijd 1-0 voor PSV) en Vitesse ontvangt om 21:00 uur Rapid Wien (vorige week 2-1 voor de Oostenrijkers).

We focussen op de vraag: wie gaat naar de volgende ronde? PSV staat op 1.14 en Maccabi Tel Aviv op 4.95. Bij de andere match zijn dit de verhoudingen: Rapid Wien op 1.65 en Vitesse op 2.11.

PSV Conference League

In deze tussenronde proberen clubs zich te plaatsen voor de 8e finale van de Conference League. Als dat PSV lukt in het Bloomfield Stadion van Tel Aviv, dan gaat het een eigen Europees record verbreken. Dit wordt namelijk alweer het veertiende Europese duel van het seizoen en nooit speelde PSV er meer in hetzelfde seizoen.

Van Ginkel en Ramalho absent

Captain Marco van Ginkel is absent vanwege een positieve coronatest. Normaliter zou dan André Ramalho de aanvoerdersband overnemen, maar hij doet ook niet mee. Ten opzichte van thuiswedstrijd zijn nu Olivier Boscagli, Carlos Vinicius en Ibrahim Sangaré wel weer van de partij.

Eran Zahavi terug in eigen land

“Er zal een heel ander PSV binnen de lijnen staan, dat in staat moet zijn om het karwei af te maken”, aldus PSV-trainer Roger Schmidt. En spits Eran Zahavi: “Het is een geweldig en speciaal gevoel om even terug te zijn in Israël”. Hij werd in de nationale competitie van Israël drie keer topscorer en twee keer voetballer van het jaar.

Voetbal voorspellen?

Vitesse – Rapid Wien

In Arnhem wordt de sfeer met de week grimmiger. Vitesse heeft zes duels op rij niet gewonnen en in die periode werd enkele keren met grote cijfers verloren. Tegen Rapid Wien moet trainer Thomas Letsch het doen zonder Riechedly Bazoer (niet fit) en Loïs Openda (geschorst). Beide belangrijke spelers, de een achterin als rotsblok en inspirator achterin, de ander als goaltjesdief voorin.

“Het hoort bij onze ploeg om er fel bovenop te zitten”, zegt Letsch over die kaart van Openda. “We hebben vorige week in de tweede helft laten zien dat we Rapid kunnen verslaan”, zo houdt hij de moed erin.

Rapid heeft een rijk verleden. De Oostenrijkse Rekordmeister heeft Ajax, PSV en Feyenoord al eens uitgeschakeld uit een Europese competitie. Anderzijds: al 20 jaar is de club uit Wenen niet langs de eerste knock-outronde van een Europees toernooi gekomen.

 

Back To Top