Skip to content
Concept programma Eredivisie voetbal 2021-2022 bekend

Onze gedachten zitten momenteel bij het EK programma maar in het weekend van 13 augustus start het eredivisieseizoen 2021-2022. De bond KNVB heeft het concept speelschema eredivisie gepubliceerd. We halen enkele belangrijke zaken naar voren.

Concept programma Eredivisie 2021-2022 bekend

Ten opzichte van het vorige seizoen zijn er significante verschillen, bijvoorbeeld dat de superjanuari is afgeschaft. Vanwege de pandemie besloot de bond in het seizoen 2020-2021 veel toppers, oftewel de onderlinge duels tussen Ajax, PSV, AZ en Feyenoord, in de eerste maand van 2021 te proppen. Het idee was dat tegen die tijd er misschien weer publiek in de stadions welkom zou zijn.

Dat liep dus allemaal een beetje anders. Hopelijk gaan we gaandeweg het aanstaande seizoen wel weer uitzinnige en volle stadions zien. In het allereerste weekend zullen er, zoals het er nu naar uit ziet, wel fans welkom zijn in de voetbaltempels, maar zal er nog geen toestemming zijn voor uitverkochte stadions. Maar er is goede hoop dat de limieten telkens worden verhoogd. En dat de eisen wat betreft verplichte coronatesten worden afgeschaald.

Aftrap nieuwe Eredivisie seizoen | editie 65

De allereerste wedstrijd van de nieuwe jaargang van de eredivisie gaat tussen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen. Ja, niet echt een kraker, maar de KNVB heeft zijn best gedaan om er in de eerste speelronde wat van te maken. Zo veel mogelijk zijn er namelijk affiches geprogrammeerd

die identiek zijn aan de duels in de eerste jaargang van de Eredivisie. Inmiddels zitten er hele andere clubs in de Eredivisie, toch is het gelukt enkele dubbelgangers te agenderen: Willem II – Feyenoord en FC Utrecht – Sparta (met een beetje vals spelen: toen was het DOS, een voorloper van Utrecht).

Eredivisie toppers en klassiekers

Als volger van de Eredivisie en het Nederlandse voetbal wil je de toppers niet missen. Pak de agenda er dus maar bij voor dit rijtje topduels, al moeten er bij enkele affiches nog datums worden geprikt. Dat heeft te maken met de datums waarop Europese deels gespeeld worden. Als Nederlandse clubs daarin nog actief zijn, wordt ze wat meer voorbereidingstijd of rust gegund. De eerste Eredivisie Klassieker Feyenoord – Ajax staat in december op het programma:

11 september, 20.00 uur: AZ – PSV
19 september, 14.30 uur: PSV – Feyenoord
24 oktober, 16.45 uur: Ajax – PSV
7 november, 16.45 uur: Feyenoord – AZ
12 december, 14.30 uur: Ajax – AZ
19 december, 14.30 uur: Feyenoord – Ajax
23 januari, 14.30 uur: PSV – Ajax
5 februari, 20.00 uur: PSV – AZ
Speelronde 24: AZ – Feyenoord
Speelronde 27: Ajax – Feyenoord
Speelronde 32: AZ – Ajax
Speelronde 32: Feyenoord – PSV

Voetbal op zaterdag om 16:30 uur

Vorig seizoen werd voor de eerste keer op zaterdag 16:30 uur gespeeld. Dat tijdstip wordt voortgezet.

Keuken Kampioen Divisie

De Keuken Kampioen divisie start op 6 augustus met degradant ADO Den Haag tegen Jong Ajax. Op de zaterdagen zonder eredivisieduels om 16:30 uur, wordt een KKD-wedstrijd gepland.

Back To Top