Skip to content

Vandaag om 20:00 uur speelt PSV in de derde voorronde van de Champions League tegen Midtjylland. De Brabantse club won de heenwedstrijd vorige week met liefst 3-0. Dit seizoen tellen in uitduels gescoorde goals niet meer dubbel, dus bij een uitslag als 4-1 of 5-2 wordt er verlengd. Gaat PSV door, dan treft het in de volgende ronde hoogstwaarschijnlijk Benfica.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Midtjylland – PSV Champions League voorronde

De treffers werden in Eindhoven gemaakt door Noni Madueke, Mario Götze en Cody Gakpo, en in de strijd om de Johan Cruijff Schaal afgelopen zaterdag waren Madueke en Götze ook al trefzeker (Yorbe Vertessen kwam ook op het scoreformulier). Kortom, dat Donyell Malen naar Borussia Dortmund is getransferd lijkt al intern opgelost te zijn bij PSV, dat ook nog Eran Zahavi in de aanval rond heeft lopen die vorig seizoen eens per 125 minuten scoorde.

Sprankje hoop Denen

De Deense ploeg moest vrijdag in actie komen en won in de Deense competitie met 4-1 van Vejle BK. Trainer Bo Henriksen en zijn mannen hebben daardoor toch een sprankje hoop: “Het belangrijkste is voor mij om positief te blijven. We willen eerst en vooral een resultaat boeken voor onszelf, maar ook voor het Deense voetbal.”

In Eindhoven stond de eindstand al na 32 minuten op het bord. Dat knakte de ploeg uit Jutland. “PSV zet graag druk met zes spelers. Als we niet onder de druk uit kunnen spelen, wordt het een lange wedstrijd” zegt Henriksen. “Lukt dat wel, dan kunnen we verder kijken.”

Selectie PSV en Midtjylland

Dit zijn de elf namen die we bij Midtjylland kunnen verwachten: Lossl; Onyedika, Sviatchenko, Nicolaisen; Andersson, Charles, Evander, Paulinho; Dreyer, Brumado, Mabil.
PSV-trainer Roger Schmidt lijkt af te koersen op deze basiself: Drommel; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Sangare, Götze, Van Ginkel; Madueke, Zahavi, Gakpo.

PSV zit in een zetel. Het kan afwachten hoe de Denen het aanpakken en het is niet erg als elke verdedigende actie leidt tot een bal op de tribunes. Zo lang mogelijk de nul houden, dan komt het in orde.

Voorspelling Midtjylland – PSV Champions League

FC Midtjylland staat bij de Eredivisie bookmakers op 3.50 genoteerd voor de winst, gelijk op 3.75 en PSV noteert 2.00. We tippen weinig goals, want PSV kan er een ‘gesloten’ pot van maken. Onder 2,5 goals staat op 2.28. Een goal van Madueke is 2.95 waard.

Je kan de wedstrijd van vanavond vanaf 20.00 uur live kijken op SBS6.

Back To Top