Skip to content

Vanavond om 21:00 uur speelt Ajax tegen Borussia Dortmund. Beide clubs hebben na twee speelronden in groep C van de Champions League zes punten. Mocht er in Amsterdam een winnaar komen, dan heeft dat team dus negen punten en dat is in veel gevallen voldoende om de knock-out fase te bereiken. Ajax is bij de bookmakers nipt favoriet voor de winst en noteert 2.33. Dortmund noteert 2.88.

WEDDEN OP EREDIVISIE 2021 – 2022

Champions League Ajax – Borussia Dortmund

Aan de kant van Ajax, dat in het weekend in de Eredivisie met 0-2 won van sc Heerenveen, zijn er niet zo veel absente spelers. Andre Onana en Maarten Stekelenburg zijn beide om uiteenlopende redenen al een tijdje niet beschikbaar als keeper. Remko Pasveer is dus de nummer 1. Voor de rest heeft trainer Erik ten Hag weinig zorgen.

De verwachte basis

Grote kans dat Timber en Martinez het centrum van de verdediging vormen, zoals de afgelopen weken. Er lijkt geen basisplek te zijn voor Steven Berghuis. Davy Klaassen kan zich wel warmlopen en moet als nummer 10 manusje van alles zijn: box tot box meeverdedigen en -aanvallen. Dat is wat de clubwatchers van het AD verwachten.

Antony begint als rechtsbuiten, hij zal met zijn dribbels en ingevingen de bal voor de voeten en het hoofd van spits Sebastian Haller moeten lepelen. Zo komen we tot dit lijstje van de verwachte basis: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Haller, Tadi.

Davy Klaassen

Ook Voetbal International schat de kans hoger in dat Davy Klaassen begint, dan Steven Berghuis. “Er wordt vanuit het middenveld dynamiek en loopvermogen verwacht en dan zal Klaassen op dat vlak wat beter passen dan Berghuis”, schrijft het medium.

Topspits Erling Haaland weer op dreef

De Duitse tegenstander heeft wel wat personele zorgen. Mateu Morey, Raphael Guerreiro, Youssoufa Moukoko, Dan-Axel Zagadou en Marcel Schmelzer ontbreken. Maar fans wanhopen niet, want wie wel van de partij is, dat is topspits Erling Haaland. Hij sloeg de recente interlands van Noorwegen over, maar maakte afgelopen weekend zijn rentree in de Bundesliga en maakte er twee tegen Mainz.

De verwachte basis van Dortmund: Kobel; Meunier, Akanji, Hummels, Schulz; Bellingham, Witsel, Brandt; Reus; Haaland, Malen.

Voor wat het waard is: Ajax verloor zijn twee vorige duels met de Duitsers, beide keren in 2012. Da’s een tijdje geleden, maar er was toen al een man bij, die we dinsdag ook zien: Daley Blind. Dortmund beschikte toen nog over Lewandowski.

Back To Top