Skip to content

Donderdag om 21:00 uur speelt PSV in Eindhoven tegen Monaco. De Brabanders staan er prettig voor in groep B van de Europa League met 4 punten uit 2 speelronden. Dat is evenveel als de tegenstander uit het prinsdom. Real Sociedad en Graz zijn de andere twee teams en die treffen elkaar tegelijkertijd, in Oostenrijk.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

PSV – AS Monaco Europa League

Middenvelder Ibrahim Sangare miste de vorige Europese pot van PSV. De Ivoriaan is weer beschikbaar. Richard Ledezma en Ritsu Doan zien we vermoedelijk niet in actie en Noni Madueke lijkt te zijn hersteld. De jonge Brit lag een paar weken in de lappenmand. Dat gold ook voor Cody Gakpo, maar ook de aanvaller lijkt speelklaar.

Debuutgoal Myron Boadu?

Bij de Monegasken zijn middenvelders Aurelien Tchouameni en Sofiane Diop van de partij. Ze deden niet mee afgelopen weekend, toen Monaco in Ligue 1 met 2-0 verloor van Lyon. Cesc Fabregas en Djibril Sidibe zijn geblesseerd en rondom Aleksandr Golovin hangen vraagtekens. Myron Boadu wacht nog op zijn eerste goal sinds hij overkwam van AZ. De Nederlandse spits kreeg 300 competitieminuten en 65 Europese minuten de kans op zijn debuutgoal.

PSV heeft moeite uitgespeelde kansen te creëren

Bij PSV regent het tegengoals: al zeven duels op rij was er geen clean sheet. Voor Monaco was het verlies in de competitie de eerste domper na zes duels zonder nederlaag. In de vijf competitieduels in Eindhoven kreeg PSV ook telkens minstens 1 tegentreffer.

En hoe zit het voorin bij de Eindhovenaren? Eran Zahavi heeft in zijn vorige duels voor Israel regelmatig de trekker overgehaald, maar bij PSV gaat het momenteel wat moeizamer. En ondanks dat PSV-trainer Roger Schmidt wat minder radicaal is geworden met zijn wisselbeleid, maakt Zahavi zeer zelden de hele 90 minuten vol.

Clubwatcher Rik Elferink (van Eindhovens Dagblad) ziet het zo: “Tegen Go Ahead Eagles, Sparta en PEC. PSV heeft moeite om écht uitgespeelde kansen te creëren.” Monaco, nummer 10 in de Franse competitie, heeft in de Ligue 1 een mager doelsaldo van 11-10.


Wedden op voetbal? PSV noteert bij de bookmakers 2.20, gelijkspel 3.45 en winst Monaco 3.00. We verwachten minder dan 3 goals @1.95. Een goaltje van Myron Boadu noteert 2.65 en als dat de openingstreffer is dan is het zelfs 5.90.

Back To Top