Skip to content

KNVB Beker | Vandaag zijn er drie duels in de achtste finale van het bekertoernooi. AZ – Ajax begint om 21.00 uur terwijl FC Emmen vanmiddag om 16:30 uur al aftrapt tegen sc Heerenveen.  Feyenoord – Heracles start om 18:45 uur.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Bekervoetbal Feyenoord – Heracles Almelo

De Rotterdammers hebben vier van de laatste zes duels tegen de Tukkers gewonnen en tweemaal bleef het in die periode gelijk. Het doelsaldo van die zes partijen is 9-4. Vorige jaren meegeteld heeft Feyenoord dertien van de laatste vijftien nationale bekerpotjes gewonnen. De vorige twaalf ontmoetingen met Heracles Almelo gingen allemaal niet verloren. De confrontatie komt op een intensief moment voor Feyenoord, zo tussen de verloren Klassieker tegen Ajax (1-0) en aanstaande pot tegen AZ in.

AZ – Ajax beker vandaag: de basis van Ten Hag

Tegen wie AZ Alkmaar komend weekend moet spelen weet je dus al, terwijl Ajax in het weekend op bezoek moet bij Fortuna. Voor de Amsterdammers is het de vierde match sinds 10 januari 2021 en na deze komen er deze maand nog drie. Trainer Erik ten Hag kan en zal niet de geijkte elf namen laten starten. Volgens De Telegraaf kiest hij, het drukke programma in acht genomen, voor deze basis: Stekelenburg; Rensch, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Alvarez, Ekkelenkamp, Gravenberch; Neres, Labyad, Promes.

In vorm

Beide clubs wonnen drie van de laatste zes ontmoetingen en het totale doelsaldo daarvan is 5-10. In zeven van de acht recentste bekerwedstrijden maakte Ajax minstens drie goals. Dit zijn de twee clubs die het meest in vorm zijn als naar het aantal punten in de laatste zes eredivisieduels wordt gekeken: 14.

Bekervoetbal vandaag: AZ - Ajax, Feyenoord - Heracles en Emmen - Heerenveen

Bij winst AZ een nieuw record

Mocht AZ winnen, dan dringen de Alkmaarders voor de tiende keer op rij door tot de kwartfinale van de KNVB Beker. Dat zou een evenaring zijn van het clubrecord, tevens het algemene Nederlandse record. De club won de vorige zes toppers tegen Ajax, PSV of Feyenoord en kreeg daarin maar een tegengoal. De negen vorige bekerconfrontaties tussen de provinciegenoten verliepen over het algemeen gunstig voor AZ, dat vijfmaal door ging.

Voorspellingen beker

AZ noteert 2.88, gelijk 3.95 en Ajax 2.15. Dit wordt een prestigegevecht, een soort play off om te bewijzen wie in het afgebroken vorig seizoen nou echt de beste was. Wij voorspellen ‘over 3,5 goals’ @2.14.

Back To Top