Skip to content

Deze week wordt de achtste finale van het bekertoernooi gehouden. Vandaag, dinsdag 19 januari, staan drie van de acht wedstrijden op het KNVB Beker programma. MVV speelt om 16:30 uur tegen Excelsior, Vitesse ontvangt om 18:45 uur ADO Den Haag en PSV gaat om 21:00 uur op bezoek bij FC Volendam.


KNVB Beker Vitesse – ADO Den Haag

Vitesse kan nog dromen van een landstitel, ADO moet alle zeilen bijzetten om dit seizoen directe degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. Dus de vraag is, voor wie komt dit bekerduel, en een eventueel langer verblijf in het toernooi, het best uit? Dan moeten we toch Vitesse de grotere hoeveelheid motivatie toebedelen. Daarnaast heeft de Gelderse club in vijf van de vorige zes bekerduels geen tegengoal gekregen en maakten de Arnhemmers in vijf van de vorige zes bekerpotjes minstens twee goals.

ADO verloor maar 1 keer van Vitesse

Maar ADO heeft anderzijds in de laatste zes onderlinge ontmoetingen slechts eenmaal van Vitesse verloren. De verdeling is een zege per club en dus viermaal gelijk, met als totale doelsaldo 8-8. Vitesse-trainer Thomas Letsch was overigens hard voor zijn jongens na de 1-4 zege op FC Emmen, afgelopen weekend. “We gingen na de snelle 0-2 lopen met de bal en moeilijke oplossingen zoeken. Dat is niet goed.”

Achtste finales KNVB Beker: Vitesse - ADO en Volendam - PSV

FC Volendam – PSV Beker dinsdag

Er was een tijd, begin deze eeuw, dat Volendam PSV geregeld trof in de Eredivisie. Volendam was toen nog ‘FC Heen en Weer’, omdat het degradeerde, promoveerde en degradeerde. Maar inmiddels zijn de voetballers uit het vissersdorp vaste klant in de eerste divisie. Sinds 2017, toen was het ook een bekerduel, stonden deze clubs dan ook niet meer tegenover elkaar. Toen won PSV met 0-2, overigens wel pas in de verlenging.

Voorspellingen achtste finales bekervoetbal

Volendam staat zevende in de eerste divisie en haalde elf punten uit de vorige zes duels. De twee duels tegen Cambuur en Almere, de nummers een en twee van die competitie, leverden Volendam vier punten op. PSV speelde in de vorige bekerronde tegen een andere KKD-club: tegen De Graafschap werd het 1-2.


Volendam noteert bij bookmakers 13.25 voor de winst, gelijkspel 7.00 en winst PSV 1.20. We tippen ‘over 3,5 goals’ op 1.95. Vitesse is met een notering van 1.25 dik favoriet tegen ADO (9.00). Een gelijkspel levert 6.75 x de inleg op.

Back To Top