Skip to content

Zondag 20 december om 16:45 uur speelt AZ in Alkmaar tegen Willem II. De thuisploeg staat zevende, de Brabantse gasten zien we pas terug op plek zestien.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

AZ – Willem II speelronde 13 Eredivisie zondag

Nadat AZ Alkmaar het Eredivisie seizoen begon met een reeks gelijke spelen, en keer op keer een voorsprong verspeelde, lukte het steeds beter om het aantal grote kansen van de tegenstander te beperken. PEC, Sparta en Fortuna konden in de eerste drie speelronden nog behoorlijk vaak aanleggen op het Alkmaarse goal, getuige de expected goals cijfers. Daarna werden ADO, RKC en Heerenveen beperkt tot 1 en zelfs maar een halve expected goal. Kortom, ze kregen weinig, of geen grote kansen tegen de Noord-Hollanders.

Het gaat weer mis na ontslag Arne Slot

Tegen FC Emmen en Heracles werd die lijn doorgezet en plots gloorde weer aansluiting met de top van de Eredivisie. Je zou kunnen zeggen: het systeem van trainer Arne Slot eist gewenning en ritme, en na de lange coronapauze waren die verstoord.

En nadat Slot werd ontslagen, omdat hij bij Feyenoord bleek te solliciteren, ging het weer helemaal mis met het afstoppen van de opponent. FC Groningen kwam tot 1,24 expected goal (en maakte er twee) en Twente 1,72 (al maakten de Tukkers er maar eentje). En tussendoor werd de Europa League-campagne afgesloten met een grote sof: een nederlaag tegen Rijeka en daardoor Europese uitschakeling.

Willem II een perfecte tegenstander voor AZ

Maar Willem II is wellicht de perfecte tegenstander om het zelfvertrouwen op te vijzelen. De Tilburgers kwamen vijfmaal niet tot scoren in dit eredivisie seizoen, waarmee ze koploper zijn van dat lijstje. En het lukte maar twee keer om met een clean sheet naar huis te gaan.

AZ Alkmaar is met PSV en Vitesse de enige club die altijd minstens eenmaal zelf heeft gescoord. Negen keer stond AZ met 1-0 voor, toch werd uit die situaties maar vijf keer gewonnen (ter vergelijking: Ajax won alle negen keer dat het met 1-0 voor stond).

Voorspellingen AZ – Willem II

En dan nu de recente onderlinge resultaten. Willem II won vier van de zes laatste ontmoetingen, versus een Alkmaarse zege (totale doelsaldo 6-9). Thuis won AZ nog wel drie van de zes recentste clashes, versus twee nederlagen (saldo 8-7). In negen van de tien speelronden die AZ afwerkte vielen er minstens drie goals.

Wedden op Eredivisie wedstrijden AZ – Willem II? AZ noteert 1.32 voor een zege, gelijkspel noteert 5.60 en winst Willem II 9.00. Wij voorspellen dat beide teams scoren op 1.75.

Back To Top