Skip to content

Eredivisie SC Heerenveen – Heracles Almelo | Zondag om 14:30 uur speelt Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion tegen Heracles. De Friese club heeft uit de vijf laatste speelronden vier punten gehaald en Heracles pakte er in dezelfde periode maar eentje.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

SC Heerenveen – Heracles Almelo

SC Heerenveen is door de zwakke reeks niet eens ver teruggezakt op de Eredivisie ranglijst, want door het sterke begin was er een buffertje richting het rechterrijtje. En ook nu nog kan de club wat hebben, want nummer dertien Sparta heeft vijf punten minder. En de vorige twee gelijkspelletjes waren tegen PSV en Vitesse, dus dat kan misschien wel als succesje worden gezien.

Tukkers verzuimen te scoren

Heracles moest achtereenvolgens tegen Ajax, AZ en Feyenoord aantreden en hield aan die reeks toch nog een puntje over (0-0 tegen de Rotterdammers), maar afgelopen weekend gingen de Tukkers thuis met 1-2 onderuit tegen Fortuna. In vijf wedstrijden wist Heracles Almelo geen enkele goal te maken en dat is Heerenveen nog maar eenmaal overkomen.

SC Heerenveen – Heracles Almelo onderling

Drie van de zes laatste duels tussen de mannen uit Heerenveen en Almelo leverden drie punten op voor de Friezen, twee voor de Tukkers. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die reeks is 14-11. Maar in eigen huis ging sc Heerenveen driemaal onderuit tegen Heracles en werd maar eenmaal gewonnen (saldo 8-10). In al die duels maakte Heracles minstens een treffer.

Of dat nu weer zal lukken is de vraag, want Heracles Almelo heeft in acht van zijn tien laatste uitwedstrijden van het eredivisie programma geen goal gemaakt. En het is al zelfs zestien uitwedstrijden op rij niet gelukt om te winnen. Met min dertien heeft Heracles het slechtste doelsaldo in thuiswedstrijden van de hele competitie. Heerenveen won drie van zijn vijf thuisduels tot nu toe en dropte punten tegen PSV en AZ.

Voorspelling: gelijkspel of winst

Heracles-trainer Frank Wormuth zei na de 1-2 nederlaag tegen Fortuna: “Dit seizoen hebben we nog niet echt een beetje geluk gehad. Daarom denk ik dat er nog een fase komt waarin we wel een beetje geluk hebben.” En daar zit wel wat in, want de ploeg scoorde minder dan op grond van expected goals kon worden verwacht (driemaal minder) en ontving er meer (vier).


Bookmakers noteren voor winst Heerenveen 1.85, voor gelijkspel 3.90 en op winst Heracles staat de quotering 3.90. We durven wel gelijkspel of winst Heracles aan @1.98.

Back To Top