Skip to content

Vitesse – Feyenoord, Eredivisie | Zondag om 12:15 uur speelt Vitesse in het Gelredome tegen Feyenoord. Beide clubs hebben na twaalf speelronden 26 punten en zouden naar plek twee kunnen stijgen, want PSV heeft maar een puntje meer.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Feyenoord wil aantrekkelijkere speelstijl

Deze week maakte de directie van Feyenoord bekend dat Arne Slot in de zomer aantreedt als nieuwe trainer. Dick Advocaat had daarvoor al zijn afscheid als clubtrainer afgekondigd en, zo liet hij in een interview weten, de club deed ook niet echt zijn best om hem te houden. Feyenoord is tevreden met de punten die Advocaat binnenhaalt, maar wil de komende jaren het publiek vermaken met een aantrekkelijkere speelstijl. Ja, dat wil iedereen wel, maar dan moet je daar ook de juiste spelers voor halen. Kijk hoe het Jaap Stam vorig jaar verging met soortgelijke ambities.

Spel Feyenoord goed voor tweede plaats Eredivisie

Ondanks al het gemopper op het spel van Feyenoord, dat volgens velen ‘niet om aan te zien’ is, of ‘zonder plan en ideeën’, of zonder lef, zijn de Rotterdammers toch best succesvol wat betreft het bereiken van wat de kern is van het spelletje: proberen te scoren en de tegenstander niet te laten scoren. Het aantal expected goals van Feyenoord is na Ajax het hoogst en het aantal expected goals against is na Ajax en AZ het laagst. Het saldo van die twee is na Ajax het best. Kortom, Feyenoord speelt ‘gewoon’ als de nummer twee van het land. Dan maakt het niet uit hoe het er uit ziet.

Vitesse gaat niet meedoen om de titel

Bij Vitesse is dat saldo tussen verwachte goals voor en tegen bijvoorbeeld maar 6,9, dik de helft minder dan de 15,6 van Feyenoord. Dat roept de verwachting op dat de Gelderse club steeds meer terrein gaat verliezen richting de top, waarin het nu nog wel staat. Volgens statistiekenbureau Gracenote gaat Vitesse dit seizoen uitkomen op 61 punten, waarmee het vierde of vijfde zal worden. Maar echt meedoen om de titel, dat zit er echt niet in, terwijl dat bij Feyenoord zeker niet ondenkbaar is, want dat Ajax nog meer offdays gaat krijgen lijkt onvermijdelijk.

Vitesse – Feyenoord Eredivisie 20 december

Feyenoord won drie van de vorige zes duels van Vitesse en verloor er een (doelslado 6-6). In Arnhem wonnen beide clubs twee van de zes laatste onderlinge wedstrijden (saldo 6-6). Feyenoord is in de Eredivisie nu al 26 speelronden op rij ongeslagen.

Voorspelling | Vitesse noteert bij bookmakers 2.50, gelijkspel 3.70 en winst Feyenoord 2.60. We tippen ‘onder 2,5 goals’ met een quotering van 2.28.

Back To Top