Skip to content

Young Boys – Ajax return achtste finales | Ajax speelt vandaag om 21:00 uur in Zwitserland tegen Young Boys. De koploper in de Eredivisie, won de heenwedstrijd met 3-0 en staat daardoor op de drempel van de kwartfinale.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Selectie Young Boys – Ajax Europa League

Daley Blind miste de laatste drie wedstrijden van Ajax, maar de verdediger is fit verklaard en ging mee in het vliegtuig richting Bern. Jurrien Timber is niet in de selectie opgenomen en Noussair Mazraoui heeft nog een te zwak gezichtsvermogen. Spits Sebastian Haller en doelman Andre Onana zijn er ook niet bij.

Heel lastig verhaal

De Zwitserse opponent mist ook enkele krachten, zo is het waarschijnlijk dat vaste keeper David von Ballmoos, net als vorige week, deze partij aan zich voorbij moet laten gaan. Michel Aebischer is geschorst. Trainer Gerardo Seoane heeft de moed, begrijpelijk, al een beetje opgegeven: “We weten dat het een heel lastig verhaal zal gaan worden. We denken niet in getallen, maar willen vooral een betere prestatie dan vorige week neerzetten.”

96% zeker dat Ajax in Europa League wint vandaag

Het probleem is natuurlijk dat de kans groot is dat Ajax minstens één goaltje meepakt. En in dat geval zou Young Boys er zelf liefst vijf moeten maken, want 4-1 winnen is niet eens voldoende. Europees gezien is 3-0 winnen in de heenwedstrijd bijna altijd genoeg gebleken om vervolgens de volgende ronde te bereiken: dat gebeurde in 96 procent van de gevallen.

Wedstrijd in Bern op kunstgras

Ajax-trainer Erik ten Hag vermoedt dat de Boys uit een ander vaatje zullen tappen dan vorige week, toen ze zich vrij gedwee terug lieten dringen. “Ik verwacht dat ze ons heel agressief onder druk zullen willen zetten en wellicht wat opportunistischer zullen spelen.” Een voordeeltje voor de Zwitsers kan zijn dat deze pot op kunstgras plaatsvindt. Dat is Ajax wat minder gewend, nu steeds meer Eredivisieploegen die eerst over kunstsprietjes beschikten, inmiddels weer natuurlijk gras verkiezen.

Young Boys – Ajax voorspelling

Ajax won zijn vorige vier Europese wedstrijden, scoorde daarin telkens minstens tweemaal en in die duels vielen telkens minstens drie treffers. Young Boys heeft zijn vier vorige potjes in de Zwitserse competitie gelijk gespeeld.

Young Boys noteert 3.20 voor de winst, gelijk 4.10 en winst Ajax doet bij Toto 2.05. Voor Ajax is het gunstig als dit een doods, saai potje wordt dat weinig energie vergt. Lekker de bal wat rondspelen rond de middellijn, dat werk. We tippen ‘onder de 2,5 goals’ op 2.70.

Back To Top