Skip to content

Eredivisie kampioen. Zondagmiddag heeft Ajax zich zo goed als verzekerd van de 34e landstitel uit de clubgeschiedenis. Het is voor het eerst sinds 2014 dat de Amsterdamse club zich heeft bekroond tot de beste van Nederland. FC Utrecht werd op het eigen gras met 4-1 verslagen, terwijl PSV tegelijkertijd uit met 1-0 verloor van AZ.

De situatie is dus dat Ajax met nog één ronde op het speelschema Eredivisie te gaan, drie punten voorsprong heeft en een veel beter doelsaldo. Het feest mag dus echt wel beginnen en zelfs met een sloot champagne in het lichaam kan de titel Ajax komende woensdag (tegen De Graafschap) niet meer ontgaan.

Ajax pakt de dubbel dit seizoen

Ajax eredivisie kampioen | GettyDeze eeuw vertoont de prijzenkast van Ajax opvallende gaten. Tussen 2004 en 2011 werd het telkens niet kampioen van Nederland en na vier titels op rij met trainer Frank de Boer viel er dus een gat van liefst vijf jaar.

Ditmaal is Erik ten Hag degene die de ban doorbreekt. Bijna was het een echt legendarisch seizoen geweest, want het scheelde afgelopen woensdag luttele seconden of Ajax had zich voor de finale van de Champions League geplaatst. De nationale beker werd vorige week tegen Willem II in de wacht gesleept. Geen ‘triple’ dus, maar laten we het uit bewondering een 2,5-klapper noemen.

Topscorer Eredivisie: Luuk de Jong of toch Tadic?

Gisteren was man van de match bij Ajax Dusan Tadic, die twee goals maakte en een assist leverde. Hij kan nog topscorer van de Eredivisie worden, maar moet dan wel de nadelige marge van twee treffers richting PSV-spits Luuk de Jong overbruggen.

Tadic blijft bij Ajax

Voor diverse Ajacieden was dit hun laatste thuiswedstrijd, maar het ziet er naar uit dat Tadic ook na de zomer in de Johan Cruijff Arena te bewonderen is. Hij zal dan een verse lichting nieuwe krachten en jonge talenten moeten opzwepen in een welhaast onmogelijke poging om ook maar iets van de glans van dit seizoen te benaderen.

Aantal goals Ajax dit seizoen

Ajax heeft na 33 speelronden 115 goals gemaakt. Dat is al goed voor plek vijf op de eeuwige ranglijst qua productiviteit. Nog twee erbij en de gedeelde derde plek wordt bezet. Het record is de 122 stuks van Ajax in het seizoen 1966-1967.

Uitslagen Eredivisie speelronde 33

sc Heerenveen – NAC Breda 2-1
Feyenoord – ADO Den Haag 0-2
AZ – PSV 1-0
Willem II – FC Emmen 2-3
PEC Zwolle – VVV-Venlo 2-4
Ajax – FC Utrecht 4-1
Heracles Almelo – Excelsior 4-5
Vitesse – De Graafschap 6-1
FC Groningen – Fortuna Sittard 3-0

Back To Top