Skip to content

Nog heel, heel even wachten en dan gaat na een korte onderbreking de Eredivisie dit weekend weer door. Een vervelende pauze was het natuurlijk niet, want Oranje pakte in de interlandperiode twee zeges op rij en kan alvast met potlood worden opgeschreven als deelnemer aan Euro 2020.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

RKC Waalwijk moet gaan winnen in Eredivisie

Promovendus RKC Waalwijk zal de interruptie hebben aangegrepen om een plan te bedenken om eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te boeken. De Waalwijkers hebben na negen speelronden slechts 1 punt en dat is de zwakste competitiestart van een Eredivisieploeg sinds 2010. Destijds wist Willem II ook in zijn eerste negen optredens slechts eenmaal gelijk te spelen en ging de rest verloren. Het duurde tot week twaalf voordat er weer een puntje bij kwam.

RKC – Ajax Eredivisie zaterdag

Dit RKC doet het iets beter dan een vorige incarnatie van de Brabantse club. In het seizoen 2009-2010 lukte het RKC om in de achtste speelronde drie punten op de rekening te zetten. Overigens liep het dat seizoen niet zo goed af: degradatie (net als Willem II in 2010-2011). Het gat richting nummer zeventien, Fortuna, is vijf punten en de aankomende tegenstander biedt weinig hoop dat de marge wordt verkleind. Komend weekend staat op het RKC Waalwijk Eredivisie programma namelijk de clash tegen Ajax…

Redelijk vol stadion

In elk geval zit bij thuismatches het stadion van RKC relatief goed vol: 76 procent van de stoeltjes wordt door iemands achterwerk opgewarmd. Bij Ajax zit de boel nagenoeg tot de nok vol met een bezettingsgraad van 97%. Onderdaan het lijstje staat door begrijpelijke oorzaken AZ, dat na het instorten van het dak uitwijkt naar het onderkomen van ADO Den Haag. De bezettingsgraad van AZ is nu 59%, terwijl het bij de thuiswedstrijden in Alkmaar op 76% lag.

Aanvoerders met regenboogband om arm

Wie weet kunnen de clubs meer tickets verkopen als meer bevolkingsgroepen zich welkom voelen. Bijvoorbeeld mensen met een andere seksuele geaardheid dan heteroseksueel. Om te laten merken dat ook de toch erg traditionele, mannelijke voetbalwereld hun strijd om gelijke rechten steunt, dragen komend weekend de captains van alle Eredivisie en Eerste Divisieclubs een regenboogband om de arm. Ook coaches, scheidsrechters en FOX Sports-presentatoren haken in en prikken een regenboogspeldje op hun revers.

Back To Top