Skip to content

Champions League PSV – Benfica | Vanavond om 21:00 uur speelt PSV in Eindhoven tegen Benfica uit Portugal in deel twee van hun strijd om een plek in de groepsfase van de Champions League. Vorige week won Benfica met 2-1. Goals die uit zijn gescoord tellen niet meer dubbel, dus bij een uitslag als 1-0 of 3-2 in Eindhoven zal een verlenging nodig zijn.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

PSV – Benfica Champions League

Vooral in de tweede helft van de heenwedstrijd beten de Brabanders sterk van zich af, maar over de hele wedstrijd gezien, moeten we constateren dat Benfica de betere kansen had. De expected goals van de Portugese grootmacht kwam, ondanks dat PSV meer schoten op goal had, op een grotere waarde uit: 1,17 versus 0,61.

35 miljoen euro op het spel

Zestien keer eerder nam PSV deel aan de Champions League en als het na vanavond aan de vooravond staat van de 17e deelname, dan kan de club circa 35 miljoen euro aan prijzengeld verwachten. Alleen al de startpremie is 15,6 miljoen. De club die afdruipt naar de Europa League krijgt een troostpremie van 5 miljoen euro.

Alle ogen op Noni Madueke

De PSV-speler waar veel ogen op gericht zijn is de 19-jarige Engelsman Noni Madueke. Trainer Roger Schmidt zette hem in het weekend in de Eredivisiewedstrijd tegen Cambuur niet in de basis, want deze match is stukken belangrijker. In de slotfase raakte hij geblesseerd, maar het was allemaal niet zo serieus en hij is fris en fit om nu wel te starten. “Dat we de steun van onze fans hebben is een enorm voordeel voor ons”, zegt Schmidt.

Benfica in goede vorm

Benfica is trouwens feilloos aan het seizoen begonnen. Alle zes officiële duels werden gewonnen, zoals afgelopen weekend uit tegen Gil Vicente, 0-2. Trainer Jorge Jesus zat kennelijk met zijn hoofd ook in Eindhoven, want hij stuurde vijf andere basiskrachten het veld in, vergeleken met de match tegen PSV. De goals vielen laat, maar middenmoter Gil Vicente werd totaal overklast en kreeg dik 20 schoten te verwerken.

PSV – Benfica voorspelling

PSV staat bij bookmakers voor winst op 2.00 genoteerd, gelijkspel noteert 3.55 en winst Benfica 3.80. Denk je dat PSV de groepsfase van de Champions League bereikt, neem dan de odd 2.45. We tippen dat beide teams scoren @1.63.

Back To Top