Skip to content

Eredivisie AZ Alkmaar – FC Utrecht. Dit weekend start de tweede helft van de competitie en de eerste wedstrijd van zaterdag is AZ tegen Utrecht, die aanvangt om 18:30 uur. De Alkmaarse gastheren staan op plek zeven met 25 punten uit 17 speelronden, de gasten uit Utrecht bezetten plek vier en hebben 28 punten.

Het is kortom dringen geblazen in de subtop, met vier ploegen die op drie punten van elkaar staan. Nummer drie Feyenoord heeft 36 punten, maar mocht de kampioen van twee seizoenen geleden spoedig punten morsen, dan wordt het nog een interessante strijd om die positie. Maar eerst dus AZ versus Utrecht.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

AZ Alkmaar zonder Boadu

AZ is nagenoeg compleet en heeft er in de winterstop geen blessuregevallen bij gekregen. Helaas is spits Myron Boadu nog niet hersteld, nadat de tiener zo flitsend begon aan deze jaargang van de Eredivisie. Aan de kant van FC Utrecht zijn er twee spelers die we in de eerste maanden het seizoen wel in actie zagen, maar die nu verstek moeten laten gaan: Simon Makienok en Cyriel Dessers.

FC Utrecht gaat prima

In de laatste zes thuiswedstrijden heeft AZ Alkmaar slechts acht punten vergaard, waarvan er zes kwamen tegen zwakke broeders Graafschap en Excelsior. Dat moet dus beter, willen de Noord-Hollanders mee blijven draaien in de subtop. Utrecht haalde uit zijn vorige acht uitwedstrijden acht punten, wat mager lijkt maar helemaal zo slecht nog niet is. Alleen Ajax en PSV draaien ook buiten de deur uitstekend.

Utrecht heeft drie van de vorige zes onderlinge duels gewonnen, AZ twee. Het doelsaldo over die reeks bedraagt 10-9. Kijken we alleen naar thuiswedstrijden van AZ tegen de Domstedelingen, dan wonnen beide verenigingen elk twee matches (saldo 11-9). De vorige twee seizoenen stapte AZ telkens met een 3-0 zege van het veld.

Van den Brom nieuwe trainer Utrecht?

Voor AZ-trainer John van den Brom is de wedstrijd AZ – FC Utrecht een soort sollicitatie, want hij is de voornaamste kandidaat om vanaf komende zomer aan het roer te staan bij Utrecht. De directie van Utrecht heeft wijselijk besloten om in elk geval niet voor deze match iets bekend te maken over wie de nieuwe trainer wordt.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen AZ – Utrecht

Wedden op Eredivisie. AZ staat voor winst op 1.86, gelijkspel noteert 3.80 en wedden op winst FC Utrecht levert je 3.75 x je inleg op. In tien van de elf laatste duels tussen deze twee waren er minstens drie goals. We tippen daarom over 2,5 goals op 1.49.

Back To Top