Skip to content

Eredivisie dit weekend. Zaterdag 19 januari om 19:45 uur speelt ADO Den Haag in het Car Jeans Stadion tegen VVV. De thuisploeg staat elfde met twintig punten na zeventien speelronden, de Limburgse gasten zijn de nummer acht en hebben 23 punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

ADO Den Haag – VVV Venlo

Hoe komen deze ploegen de winterstop uit? Fris en energiek, volop opgeladen na een paar weekjes zonder competitie? Of afgepeigerd en uitgewrongen door een streng en zwaar trainingskamp? ADO-trainer Alfons Groenendijk, die zijn mannen in het Turkse Belek op de tweede seizoenshelft voorbereidde, verwacht dat op Ricardo Kishna na iedereen beschikbaar is, ondanks dat een griepvirus wat roet in het eten van het kamp gooide.

Zijn evenknie Maurice Steijn laat weten dat VVV Venlo weer kan beschikken over Danny Post. De aanvoerder is hersteld van de hamstringblessure die eind november 2018 de kop opstak. “We sloten 2018 af met vijf geblesseerden. En nu lijken ze weer allemaal terug. De enige twee twijfelgevallen zijn Chris Kum en Roel Janssen”, zo somt Steijn op.

Focus vereist bij VVV Venlo

En VVV zal hen nodig hebben, want met de manier van spelen van VVV is elk druppeltje zweet en focus vereist. “Ze spelen altijd hetzelfde, met geduld en veel fysiek sterke spelers”, zo luidt de analyse van Groenendijk over de aankomende tegenstander. Vorig jaar zakte VVV na de winterstop weg, kennelijk hadden de eerste maanden te veel van de ploeg vereist. Dat zal volgens Groenendijk niet weer gebeuren: “Ze zijn stabieler geworden.”

Onderlinge statistieken

Beide clubs wonnen twee van de laatste zes onderlinge confrontaties. Het doelsaldo van die bij elkaar opgetelde matches is 9-8. Thuis wist ADO Den Haag drie van de vorige zes bezoekjes van VVV te winnen en werd er niet verloren (saldo 9-2). En de reeks gaat langer door: ADO heeft al tien thuiswedstrijden na elkaar niet van VVV verloren, dit is inclusief het bekertoernooi. Voor nieuw succes zal Nasser El Khayati nodig zijn: de aanvaller maakte twaalf goals en gaf vijf assists, waardoor hij betrokken is bij 74 procent van alle ADO-goals.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen ADO – VVV Venlo

Wedden op Eredivisie? ADO Den Haag staat bij de bookmakers voor winst op 1.87, gokken op gelijkspel levert je 3.65 x je inleg op en winst VVV noteert 3.95. We verwachten minstens twee thuisgoals. Over 1,5 goals voor ADO noteert 1.89 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top