Skip to content

Ajax ligt nog steeds op koers om de landskampioen van 2022 te worden. De Amsterdammers leken te verliezen tegen AZ, maakten vlak voor tijd toch nog de 2-2, zagen daarna hoe PSV tegen Feyenoord op een 0-2-voorsprong kwam, en uiteindelijk, ook vlak voor tijd, eveneens op een 2-2-gelijkspel uitkwam.

Kortom: met nog twee speelronden op het Eredivisie speelschema te gaan heeft Ajax nog steeds vier punten meer dan PSV. Op woensdag 11 mei (20.00) en zondag 15 mei (14.30) worden de laatste wedstrijden gespeeld, allemaal gelijktijdig. Ajax ontvangt Heerenveen en gaat op bezoek bij Vitesse. PSV ontvangt NEC en gaat daarna naar PEC Zwolle. Het programma play offs Eredivisie gaat vandaag, 9 mei, van start.

Voetbal voorspellen?

Ajax kan landstitel bijna niet ontgaan

Bekijk je dat programma, dan bekruipt je het gevoel dat het nu toch echt, echt, echt in kannen en kruiken is voor Ajax. Want zelfs twee keer gelijk spelen is, vanwege het betere doelsaldo, genoeg om kampioen te worden. In dat geval kan PSV die vier punten inlopen, maar de Amsterdammers hebben qua doelsaldo een surplus van 32.

Wrang afscheid Roger Schmidt PSV

En zo wordt het toch wel een wrang afscheid van PSV-trainer Roger Schmidt. Hij won met PSV in het tweede seizoen de KNVB Beker. Europees was het allemaal erg matig, waarbij het zelfs ietwat lachwekkend was, hoe de Brabanders dit seizoen van de Champions League-voorronde naar de Europa League-voorronde naar de Conference League tuimelden.

Strijd tegen degradatie Eredivisie

Onderin de Eredivisie stand dit seizoen verkeren PEC Zwolle (laatste met 27 punten), Willem II (zeventiende met 29 punten) en Sparta (zestiende met 29) in een doodsstrijd. De nummers laatst en voorlaatst degraderen direct. De nummer zestien moet naar de play-offs voor lijfsbehoud. Fortuna, de nummer vijftien met 32 punten, en RKC, de nummer veertien met 32 punten, kunnen daarin ook nog verzeilen. Heracles mag zich met 33 punten veilig wanen.

Speelschema play-offs Eredivisie promotie/degradatie

De Keuken Kampioen Divisie is afgerond en het speelschema voor de nacompetitie is rond. De nummer 16 van de Eredivisie stroomt later in.

Maandag 9 mei
A – De Graafschap – FC Eindhoven (20.00 uur)

Dinsdag 10 mei
B – NAC Breda – ADO Den Haag (18.45 uur)
C – Excelsior – Roda JC (21.00 uur)

Vrijdag 13 mei
A – FC Eindhoven – De Graafschap (20.00 uur)

Zaterdag 14 mei
B – ADO Den Haag – NAC Breda (16.30 uur)
C – Roda JC – Excelsior (20.00 uur)

Back To Top