Skip to content

Arjen Robben komt terug naar Nederland, terug naar de Eredivisie, terug naar FC Groningen! Het begon voor de man uit Bedum allemaal bij Groningen, waar hij in december 2000, als 16-jarige, zijn debuut maakte. Daarna speelde hij voor PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Bij de Duitsers stond hij liefst 10 jaar onder contract.

Arjen Robben keert terug naar FC Groningen

Arjen Robben terug bij FC Groningen

Nu komt er dus minstens een derde seizoen bij FC Groningen aan. “De club kan in deze periode alle hulp gebruiken om goed door de coronacrisis te komen. Zelf heb ik ook meegedaan aan verschillende acties en daarnaast erover nagedacht wat ik nog meer zou kunnen doen voor onze FC”, zegt de 36-jarige vleugelaanvaller. En inmiddels heeft hij dus iets bedacht!

Seizoenskaarten vliegen de deur uit

Supporters van FC Groningen reageerden natuurlijk enthousiast. Tot het bericht zaterdag verscheen waren er nog geen 8.000 seizoenskaarten verkocht. Daarna begonnen de servers van de website te roken en lag de site er even uit: de belangstelling was te overweldigend.

Spelersgroep vindt terugkeer Arjen Robben geweldig

Groningen-keeper Sergio Padt laat weten, en ten overvloede, dat de spelersgroep ook verheugd is over de komst van Robben. Het werd medegedeeld via de groepsapp. “Daar worden normaal eigenlijk alleen maar mededelingen in gedaan waarop niemand reageert, maar dat was nu wel even anders. Gaaf, geweldig en dat soort berichtjes stuurden medespelers”, zo geeft de doelman een inkijkje.

Elftal FC Groningen niet top

Generatiegenoot Rafael van der Vaart, die samen met Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder jarenlang het gezicht van Oranje vormde, ziet de comeback wel zitten. “Ik denk dat hij nog helemaal niet klaar was met voetballen”, zegt hij tegen Fox Sport. “Hij is nog topfit, dus ik denk dat hij nog makkelijk mee kan. Maar hij gaat natuurlijk wel spelen in een elftal dat niet top is, dat is toch anders voetballen. Ik weet er alles van”, waarschuwt hij.

Mark van Bommel denkt aan buitenland

Zien we ook Mark van Bommel na de zomerstop terug in de Eredivisie? Hij werd een half jaar terug door PSV ontslagen en wilde niet tussentijds ergens instappen. “De Bundesliga zou wel bij me passen, Engeland zie ik ook wel zitten. Maar een mooie Italiaanse of Spaanse club zou ook goed kunnen”, zo laat hij alle opties open.

Back To Top