Skip to content

Clubs hebben iconen nodig. Spelers waar de supporters zich achter kunnen scharen. Helden die een voetbalvereniging meer maken dan een logo op een shirtje. Mannen als Arjen Robben en Leroy Fer.

Fer blijft bij Feyenoord

Dus het is goed nieuws voor het Legioen dat Fer heeft besloten nog twee jaar bij Feyenoord te blijven. Zijn contract liep af en gezien de gevolgen van de coronacrisis kreeg hij wellicht niet de aanbieding waarvan hij droomde. Toch kwamen speler en directie eruit en heeft de dertigjarige middenvelder bijgetekend. Pech voor Besiktas, dat hem in wilde lijven.

Er zit nog meer in het vat

“Ten eerste zorgt het voor vastigheid en zekerheid”, zo licht Fer zijn besluit toe. “Daarnaast wilde ik gewoon graag blijven. We hebben afgelopen seizoen goede dingen laten zien en er zit nog veel groei in dit team. Daar wil ik graag deel van uit blijven maken.” Hij voelt aan dat er nog meer in het vat zit: “Ik zat nog zó vol energie, er speelden nog zoveel dingen. We wonnen alles, kwamen dichterbij de koppositie en hadden de bekerfinale gehaald.” Ook knokte hij zich terug in de selectie van Oranje.

Leroy Fer blijft Feyenoorder, Robbenmania is begonnen

Hype rond terugkeer Robben bij Groningen

Zal dat laatste misschien stiekem ook een ambitie zijn van Arjen Robben? Hij nam 18 jaar geleden afscheid van FC Groningen en keert nu als rijpe voetbalgrootheid terug bij ‘de FC’. John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen, weet niet wat hem overkomt. “Mensen kopen opeens weer een seizoenkaart. Er zijn aanvragen naar skyboxen, shirtjes worden verkocht. Het is gewoon gekkenwerk”, vat hij samen.

Nuchter over rentree

Hier en daar wordt de vraag opgeworpen: wanneer is Robbens rentree geslaagd? Met FC Groningen prijzen pakken of überhaupt heel hoog eindigen lijkt immers te veel gevraagd. “Hij is zo gedreven en kent zijn lichaam goed. Als hij had getwijfeld of hij het niet had aangekund, had hij het niet gedaan. Alles wat hij speelt, is mooi meegenomen. De intentie van Robben is voor mij al genoeg”, zegt De Jonge.

Via Twitter laat Robben zelf zien dat hij er net zo nuchter in staat. Na de aankondiging hield hij het op een simpel ‘Het voelt goed om thuis te zijn’ en na de persconferentie schreef hij: ‘Klaar. Nu weer aan de slag.”

Back To Top