Skip to content

De KNVB leverde een lijvig boekwerkje in bij de regering, genaamd deltaplan, om onder de aandacht te brengen dat de Nederlandse profclubs financiële steun nodig hebben. De eerste reacties op de noodkreet waren positief. Maar of, en hoeveel, er geld beschikbaar komt is nog onhelder.

Hoeveel heeft voetbal nodig om door coronacrisis te komen?

De KNVB becijferde dat het Nederlandse profvoetbal 140 miljoen euro nodig heeft om door de coronacrisis heen te komen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de overheid beslist dat er veel minder nodig is, of dat er simpelweg minder beschikbaar is. Momenteel wordt in kaart gebracht wat het omzetverlies precies is. En aangezien er per 1 september 2020 weer toeschouwers present mogen zijn bij sportwedstrijden, zal de rekensom weer aangepast moeten worden.

Financiële steun voor Eredivisie nog onzeker | oefenduels op tv

Oefenwedstrijden live bij Fox

Wie nog niet naar het stadion kan en wil gaan kan zich wel verheugen op de oefenduels die in augustus worden gespeeld; Fox Sports heeft aangekondigd een groot aantal daarvan gratis uit te zenden. Het gaat om een flinke lading: minstens twee wedstrijden per eredivisieclub. Daardoor kun je bijna dagelijks live voetbal kijken naar minstens een duel.

Eredivisie start op 12 en 13 september 2020

Op 12 en 13 september begint het eredivisieseizoen 2020-2021. En heb je daar wel tickets voor? Ssst, je mag niet schreeuwen vanaf de tribunes. “Neem van die grote toeters mee die je kunt indrukken als er een doelpunt wordt gemaakt, en fluister ‘hoera’, maar niets meer”, aldus premier Rutte. Er zal niet gehandhaafd worden, dus er komen geen boetes en dergelijke, maar een andere straf hangt voetbalfans dan boven het hoofd: als het misgaat, zal per direct geen publiek meer worden toegelaten.

Geen transfer Jan Vertonghen naar Ajax

Jan Vertonghen zullen we bij de herstart van de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie vermoedelijk niet in actie zien. Het contract van de verdediger bij Tottenham Hotspur loopt af en er was was geflirt tussen de Belg en Ajax. Technisch directeur Marc Overmars verklaarde echter onlangs dat Vertonghen niet wordt aangetrokken. In het hart van de verdediging is geen plek voor hem, en, zo zegt Overmars, “Jan is denk ik geen linksback meer”. De oud-Ajacied bleek trouwens toch al niet van plan om naar Amsterdam te trekken: “Ik had zelf al gezegd dat ik niet wou concurreren met mijn goede vriend Daley Blind.”

Back To Top