Skip to content

Feyenoord speelt vandaag om 20:00 uur thuis tegen Elfsborg en Vitesse treft om 20:00 uur uit het Belgische Anderlecht. Beide Nederlandse clubs spelen in de laatste voorronde van de Conference League, het nieuwe en qua belang derde Europese clubtoernooi van de UEFA.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Feyenoord – Elfsborg Conference League

Feyenoord heeft zich langs Drita en Luzern geknokt, waarbij het duidelijk was dat er een stijgende lijn zat in het spel. En dat de spelersgroep kennelijk redelijk snel oppikt wat trainer Arne Slot verlangt: beter en sneller het moment van druk zetten kiezen, meer meters maken en dus ook na balverlies de gaten dichtlopen.

Opdrachten Arne Slot fysiek te handhaven?

Het zijn geen makkelijke opdrachten die Slot zijn mannen meegeeft en de vraag is hoe lang het fysiek op te brengen is voor een selectie die de laatste anderhalf jaar het onder Dick Advocaat heel anders deed: terugzakken, vanuit een meer statische formatie broeden op een tegenstoot.

De Rotterdammers wonnen hun laatste drie competitieve duels zonder een tegengoal te incasseren en tussendoor was er een oefenzege op Atletico Madrid. Elfsborg is al een poosje onderweg in de Zweedse competitie Allsvenskan en heeft na 15 duels 29 punten, goed voor plek vier.

Feyenoord is klaar voor de Zweden

Slot denkt dat zijn mannen klaar zijn voor de, naar verwachting, countertactiek van de Zweden. “We zijn verder dan een paar weken terug toen we tegen Drita daar problemen mee hadden”, zegt hij. “We geven sowieso niet veel kansen weg. De laatste weken alleen tegen Atletico Madrid, maar dan eigenlijk alleen uit dode spelmomenten.”

Feyenoord – Elfsborg voorspelling

Feyenoord is favoriet voor de winst en noteert bij Toto 1.42. Gelijkspel is goed voor 4.70 en winst Elfsborg noteert 7.00. Check desgewenst wedden op Eredivisie voor meer informatie over het het doen van voorspellingen. Je kan de wedstrijd vanaf 20.00 live kijken op ESPN1.

Anderlecht – Vitesse Europa Conference League

Vitesse kan in Brussel beschikken over Oussama Tannane en Riechedly Bazoer, het koppeltje dat vorig seizoen sterk voor de dag kwam. Wie er niet bij zijn: Jacob Rasmussen en Danilho Doekhi (geblesseerd) en Loïs Openda en Romaric Yapi (geschorst).

Oppassen voor Joshua Zirkzee

Vitesse-trainer Thomas Letsch schat de opponent zo in: “Anderlecht heeft een goed team dat individuele kwaliteiten combineert met een goede samenwerking. Ze zijn vooral goed in balbezit, wat geen verrassing is met een coach die jaren bij Manchester City heeft gespeeld”, waarmee hij verwijst naar Vincent Kompany.

Anderlecht heeft Joshua Zirkzee gehuurd van Bayern München en hij heeft er bij Paars-wit al twee ingelegd tegen Club Brugge. Lekker begin dus, al verwachten Anderlecht-clubwatchers dat hij niet de hele 90 minuten mee gaat doen tegen de Arnhemmers.

Anderlecht – Vitesse voorspelling

Anderlecht is bij de bookmakers favoriet en noteert 1.88 voor een overwinning. Vitesse noteert 4.40 en gelijkspel 3.30. De wedstrijd is vanaf 20.00 live te zien op ESPN2.

Back To Top