Skip to content

Benfica – PSV en Celtic – AZ | Het is crunch time voor de Nederlandse clubs in de Europese voorrondes. AZ speelt vandaag, woensdag dus, om 20:45 uur in de play-offs voor de Europa League uit tegen Celtic en PSV staat in de play-offs voor de Champions League vanavond om 21:00 uur tegenover Benfica.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Celtic – AZ Europa League play off

Voor AZ-fans valt te hopen dat ze hebben vernomen dat deze pot niet op donderdag wordt gespeeld, de vaste speeldag voor Europa League-matches. De reden is dat Rangers, de grote rivaal van Celtic in Schotland, al thuis speelt in Glasgow. En de plaatselijke autoriteiten hebben liever niet dat de aanhang van die twee vijanden elkaar op straat tegen komt. Dus dan maar een dagje vervroegen.

Teun Koopmeiners gaat 100% voor AZ

Jesper Karlsson kan niks doen voor AZ, want hij heeft een schorsing aan de broek. Teun Koopmeiners is wel inzetbaar, al had de middenvelder liever een transfer gemaakt. Maar er zit niets concreets aan te komen en dus zweert hij dat-ie helemaal voor de volle honderd procent, mentaal en fysiek, AZ gaat dienen. Weer een andere belangrijke pion van vorig seizoen ontbreekt wel: Owen Wijndal is geblesseerd.

Kyogo Furuhashi

Ook de Schotse competitie is weer begonnen en Celtic heeft na twee duels 3 punten. Tien dagen terug werd Dundee met 6-0 opgerold en de grote man was Kyogo Furuhashi met een hattrick. Fraai scoutingwerk van Celtic om hem op te pikken, want hij is 26 jaar en speelde al drie jaar voor Vissel Kobe, dus we hebben het niet over een groot aanstormend talent ofzo.

Benfica – PSV Champions League play offs

Ook PSV treft een club met een mooi Europees verleden. Benfica won de voorloper van de Champions League tweemaal, in 1961 en 1962, en stond in 1988 in de finale, toen het na strafschoppen verloor van niemand minder dan de Noord-Brabanders. In 2013 en 2014 werden de Portugezen nog runner-up in de Europa League.

Silva, Otamendi, Seferovic

Als vanouds zitten er weer de nodige Brazilianen in de selectie van Benfica, al zijn dat momenteel niet de sterspelers. Die eer gaat naar middenvelder Rafa Silva, Nicolas Otamendi (80-voudig international voor Argentinië) en Haris Seferovic, die op het EK 2020 tweemaal scoorde tegen Frankrijk.

Vandaag in Champions League winnen = 35 miljoen

Deze pot is zo’n 35 miljoen euro waard, want dat bedrag ligt klaar voor PSV als het door weet te dringen tot het miljoenenbal. Het seizoen is uitstekend begonnen, met louter overwinningen in de eerste twee voorrondes en ook tegen Ajax (0-4). Maar het is weinig waard als alsnog de Champions League mis wordt gelopen.

“We spelen tegen een goed voetballende tegenstander. Benfica heeft het vermogen om voetballend altijd de juiste oplossing te vinden”, zegt PSV-trainer Roger Schmidt. “Niettemin hebben we al vier keer op rij de nul gehouden.”

Back To Top