Skip to content

Europa League Getafe – Ajax | Donderdag om 18:55 uur spelen Getafe en Ajax tegen elkaar in de zestiende finale van de Europa League. De Spaanse club staat derde in La Liga, de Amsterdammers zijn koploper in de Eredivisie.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax kan borst natmaken tegen Getafe

Inmiddels heb je vast al hier en daar opgevangen dat Getafe geen typisch Spaanse ploeg is: geen tiki-taka, wel de beuk erin. Verwacht dus geen Barcelona-kopie op het veld, eerder een mini-Atletico Madrid. Het gaat bij Getafe om discipline, gegroepeerd spelen en vooral ook aan de lopende band tikjes, schopjes en duwtjes uitdelen. Op die manier wordt de opponent uitgedaagd en het ritme uit de aanvallen gehaald.

Afgelopen weekend verloor Getafe net aan van FC Barcelona in de Spaanse competitie. Tot aan die wedstrijd had de club liefst 392 minuten geen tegengoal gekregen. Daarmee samenhangend ontvangt Getafe in La Liga gemiddeld het laagste aantal schoten op goal tegen per speelronde.

Sleutelspelers Ajax ontbreken in Europa League

Het helpt dus niet dat Ajax nog steeds sleutelspelers mist die normaliter zorgen voor soepele aanvalsgolven. Quincy Promes en David Neres zullen we vermoedelijk niet in actie zien, Hakim Ziyech waarschijnlijk wel, maar de Marokkaans international, die na dit seizoen naar Chelsea vertrekt, is na alle transferhectiek en ook een kortstondige blessure wellicht niet op zijn oude niveau.

Twijfels over keeper Varela

En dan is er nog het gemis van doelman Andre Onana (geschorst), waardoor Bruno Varela een kans krijgt van Ten Hag. Vorige week maakte hij een paar blundertjes bij Jong Ajax. Kan gebeuren natuurlijk, maar de redenering bij fans is dan al gauw: hmm, hij staat niet voor niks reserve, heeft geen ervaring in Ajax 1 en moet zich nu ineens in een topduel bewijzen. Als dat maar goed gaat!

Getafe – Ajax Europa League voorspellingen

Getafe heeft in de clubgeschiedenis dertien Europese thuiswedstrijden gespeeld en won er daarvan negen en verloor er drie. Een daarvan was dit seizoen, toen het Zwitserse Basel op bezoek kwam. Ajax is veertien Europese duels op rij ongeslagen. De vorige keer dat het mis ging was in Noorwegen, tegen Rosenborg.

Wedden op voetbal? Jawel, Getafe is nipt favoriet bij bookmakers. De Spaanse club noteert 2.50, gelijkspel 3.45 en winst Ajax 2.85. We tippen minder dan drie goals @1.95, een hele mooie notering aangezien Getafe de boel vaak goed dicht houdt.

Back To Top