Skip to content

De tweede periode van Siem de Jong bij Ajax lijkt ten einde te komen. De kans is erg groot dat hij naar FC Cincinnati gaat, een team dat uitkomt in de Amerikaanse MLS. Ron Jans is daar de trainer, al heeft hij zichzelf in de problemen gewerkt door een rapliedje mee te zingen waarin een kwetsend woord voorkwam.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Transfer Siem de Jong van Ajax naar FC Cincinnati

Volgens De Telegraaf vertrekt Siem de Jong deze week naar de VS voor de medische keuring. Vorig jaar werd de broer van Luuk de Jong uitgeleend aan Sydney FC, waarna hij terugkeerde naar Amsterdam. Dit keer zou het om een echte verkoop gaan. Het lukt De Jong niet om door te dringen tot de vaste selectie van trainer Erik ten Hag. En als hij dan wel een keer minuten krijgt, zoals in januari tegen Groningen, verzuimt hij om te leveren wat nodig is.

Deal Antony rond

Ondertussen is er ook vers bloed op komst, want Ajax schijnt rond te zijn met de Braziliaanse aanvaller Antony en zijn club São Paulo. Ook hier moet nog wel de keuring worden voltooid. Voor de tiener ligt een contract klaar met een duur van vijf jaar, beginnend in juli 2020.

Spreekkoren Mohamed Ihattaren onzin

Zaterdag ontstond op Fox Sports een discussie over de spreekkoren bij ADO Den Haag tegen PSV. Het leek erop alsof een groepje ADO-fans iets zong als ‘Mo, waar is je vader nou?’ Anderen meenden dat het iets heel anders was, namelijk ‘homo’s vieren carnaval’. ADO besloot de zaak te onderzoeken.

Te snel geoordeeld

En wat blijkt? “ADO Den Haag heeft een dergelijk spreekkoor tijdens de wedstrijd niet waargenomen en heeft hier tijdens en na de wedstrijd ook geen melding of bevestiging van gekregen van de veiligheidsorganisatie, de politie of de arbitrage. Na het bestuderen van de beelden en geluidsfragmenten kan worden bevestigd dat het desbetreffende spreekkoor richting de PSV-speler niet aan de orde is geweest.”

Het akkefietje laat zien dat vooral op kanalen als Twitter erg snel conclusies en oordelen worden voltrokken. De voorzitter van ADO’s supportersvereniging zegt het zo: “We zaten elkaar aan te kijken van ‘wat gebeurt hier nou?’ Een twitteraar verstaat het verkeerd en iedereen gaat los.”

Back To Top