Skip to content

Ajax – Vitesse bekerfinale 2021 | Zondag 18 april om 18:00 uur speelt Ajax in de finale van het KNVB bekertoernooi in de Rotterdamse Kuip tegen Vitesse. De beker valt al sinds 1899 te winnen en Ajax kan voor de 20e keer toeslaan – en is met 19 titels al de recordhouder. Vitesse verschijnt voor de vijfde maal in de eindstrijd en was in 2017 (2-0 tegen AZ) de winnaar. De Toto voorspellingen zijn duidelijk: met 1.40 is Ajax dik favoriet voor de Dennenappel.

Ajax – Vitesse KNVB bekerfinale 2021

Ajax wordt zo goed als zeker landskampioen dit jaar en kan zondag dus alvast deel 1 van de dubbelklapper binnen hengelen. Maar Vitesse is niet de ideale tegenstander. Ditmaal speelde Ajax eenmaal eerder tegen de Gelderlanders, op 26 september 2020, en dat leverde in eigen huis een benauwde 2-1 op.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Team Ajax sterk veranderd

Wel is er inmiddels, in het tussenliggende half jaar, wat veranderd bij de Amsterdammers. Toen verscheen Labyad nog als centrumspits, waren Promes en Kudus ook basisklanten, kreeg Perr Schuurs nog de voorkeur centraal achterin, werd hij gekoppeld aan Daley Blind en was Andre Onana de onomstreden doelman.

Flash forward naar vandaag, en dan zullen we deze zes niet aan de aftrap zien verschijnen in de finale beker 2021. Zeker Promes (verkocht), Blind (geblesseerd) en Onana (langdurig geschorst) niet. Het geldt ook voor de invallers van toen: Dest (verkocht), Ekkelenkamp (uitgeleend), Traore (krijgt amper nog speeltijd) en Timber. Alleen laatstgenoemde komt ook nu nog voor in Ten Hags plannen. Sterker nog, hij zou weleens in de basis kunnen verschijnen, gezien de absentie van Blind en Mazraoui.

Geslaagd seizoen Vitesse

Vitesse staat vierde in de Eredivisie stand, met vijf punten minder dan de nummers twee en drie, en beleeft al met al een geslaagd seizoen, zeker gekoppeld aan het bereiken van deze KNVB bekerfinale.

Wel zijn er enige zorgen over komende jaargang, want de kans is groot dat sterspeler Oussama Tannane verkocht wordt, en hij trok dit seizoen zo vaak de kar. Al 110 keer schoot hij in de competitie op goal, dik twee keer meer dan de nummer twee op die lijst, Lois Openda. Kanttekening: maar een derde van die schoten was zuiver, die andere keren hoefde de keeper niks te doen.

Voorspelling Ajax – Vitesse bekerfinale

Ajax won vier van de laatste zes ontmoetingen met Vitesse en verloor er eentje. Het totale doelsaldo van die reeks is 17-8. Vitesse heeft in 7 van de vorige 9 bekerwedstrijden geen tegengoal gekregen en maakte in 16 van de 20 vorige bekerduels zelf minstens twee treffers.

Ajax noteert 1.41 voor de winst, gelijkspel 4.90 en Vitesse 7.50. Beide teams scoren @1.62 is de tip, of dat er voor rust weinig goals vallen, bijvoorbeeld onder 1,5 goals @1.65.

Back To Top