Skip to content

Voor Ajax wordt het overleven van de kwartfinale Europa League tegen Roma een zware kluif. De geslepen Italianen wonnen vorige week, tegen de verhoudingen in, met 1-2 en verlieten zo de Johan Cruijff Arena met wellicht meer dan waar ze op hoopten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Roma – Ajax Europa League kwartfinale 15 april

Ajax had in Amsterdam het betere van het spel, had eigenlijk ook wel controle over het duel en dwong grotere kansen af, zoals ook bleek uit de ‘expected goals’. Twee momenten van onachtzaamheid deden de Nederlandse landskampioen de das om. Goalie Kjell Scherpen blunderde bij een vrije trap en in de slotfase werd een corner niet goed weggewerkt. Tussendoor had Dusan Tadic vanaf de penaltystip de kans om Ajax op 2-0 te zetten.

Selectie

Ajax zet vermoedelijk Maarten Stekelenburg onder de lat en beschikt niet over Sebastien Haller, Daley Blind en Devyne Rensch. Wellicht zal Klaiber als rechtsback starten, andere opties zijn Jurriën of tweelingbroer Quinten Timber. Bij Roma is Henrikh Mkhitaryan na een maandje revalideren weer fit. Rick Karsdorp heeft zijn schorsing uitgezeten, maar voor Chris Smalling komt dit duel vermoedelijk te snel.

Weinig hoop gezien eerdere Europese uitduels

De nederlaag van vorige week was de eerste voor Ajax sinds begin december 2020. De eerdere belangrijke Europese uitduels van dit seizoen bieden geen hoop, want uit in Liverpool werd het 1-0 en toen in Bergamo gewonnen moest worden werd het, ondanks een 0-2 voorsprong, 2-2 tegen Atalanta.

Erik ten Hag vertrouwt op goede afloop

AS Roma is dit Europese seizoen thuis juist een fort: op een na wonnen de Romeinen alle duels. En in de vier laatste Europa League-potjes in het Stadio Olimpico maakten ze minstens drie goals. Uiteraard spreekt Ajax-trainer Erik ten Hag zijn vertrouwen in een positieve afloop uit. “Mentaal en qua meedogenloosheid hebben Italiaanse teams een streepje voor”, zo begint hij. “Je moet op het juiste moment tegen ze toeslaan voor een resultaat. Maar vorige week hebben wij een buitengewoon hoog niveau gehaald.”

Voorspelling Roma – Ajax Europa League

Roma staat bij de bookmakers op 2.85 genoteer, gelijk op 3.85 en winst Ajax noteert 2.32. De veiligste optie lijkt dat beide teams scoren @1.41, anders dat Roma de halve finale haalt @1.40.

Back To Top