Skip to content

Maandagmorgen is Willy van der Kuijlen overleden. De Helmonder speelde tussen 1964 en 1981 voor PSV. Door die trouw, zijn prestaties en ongekende stroom doelpunten verwierf hij de bijnaam Mister PSV. Maar hij is ook mister Eredivisie: niemand scoorde vaker op het hoogste Nederlandse voetbalniveau.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Topscorer Willy van der Kuijlen overleden

Van der Kuijlen, geboren op 6 december 1946, kwam in 1964 over van HVV Helmond. Hij zou 528 competitiewedstrijden spelen voor PSV en hij maakte daarin 308 goals. Ook was hij 29 maal trefzeker in Europese duels. Onderweg pakten hij en de Eindhovense club in 1975, 1976 en 1978 de landstitel, en in 1978 de UEFA Cup. Ook was het tweemaal raak bij de KNVB Beker: 1974 en 1978. Willy van der Kuijlen is topscorer eredivisie aller tijden met 311 goals.

Bovendien droeg hij 22 keer het tenue van Nederland en was hij in het Oranje goed voor 7 treffers. Zijn verstandhouding met Johan Cruijff en Johan Neeskens was niet optimaal, anders had hij veel meer caps kunnen pakken.

Mister PSV

Na zijn actieve loopbaan bij PSV rondde hij zijn carrière af bij MVV en het Belgische Overpelt-Fabriek. Vervolgens keerde hij terug naar PSV en werd hij jeugd-, assistent- en spitsentrainer en later scout. Zodra een nieuwe speler werd binnen gehengeld door de Brabanders, was Willy present om hem te verwelkomen.

Ajax winnaar KNVB Beker 2021

Het was een weekje met wisselende resultaten voor Ajax, koploper van de competitie. In de Europa League strandde het schip in de kwartfinale, zondag werd de bekerfinale voor de 20e keer in de clubgeschiedenis gewonnen. Vitesse werd met 2-1 verslagen. Andre Onana staat al een paar weken niet onder de lat. De doelman is geschorst vanwege inname van een verboden middel.

Onderhandelingen Ajax en Onana vastgelopen

Ondertussen probeert Ajax het contract van de 25-jarige doelman uit Kameroen te verlengen. Je zou zeggen: Onana mag blij zijn dat de club hem langer wil vastleggen, want voorlopig mag hij niet eens keepen. Maar kennelijk zit er een flink gat tussen wat Onana (en zijn zaakwaarnemer) verlangt en wat Ajax aanbiedt. De onderhandelingen zijn afgebroken.

Onana speelde 204 Ajax wedstrijden en zijn verbintenis loopt medio 2022 af. “Een transfervrij vertrek? Dat zou kunnen”, zegt technisch directeur Marc Overmars. “Misschien probeert hij in juli een transfer te maken. Het is jammer dat we er niet zijn uitgekomen.”

Back To Top