Skip to content

Dat was het dan voor Ajax in de Champions League. In de 96e minuut, bij de stand van 2-2 tegen Tottenham Hotspur, waren de Amsterdammers luttele seconden verwijderd van plaatsing voor de finale van het miljoenenbal. Toen sloegen de Spurs nog eenmaal dodelijk toe: 2-3. Over en uit.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Beroerde 2e helft Ajax Champions League

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Ajax een beroerde tweede helft speelde. Bij rust stond het nog 2-0, opgeteld bij de 0-1 uitzege van vorige week dus 3-0. Maar het lukte Ajax totaal niet om controle over de pot te krijgen. Het balbezit was in die fatale helft dramatisch laag: een derde, kortom 66% balbezit voor de Londenaren. Zij stormden keer op keer op het Amsterdamse goal af, Ajax kwam niet meer toe aan zijn geliefde positiespel. Plots leek het een strijd tussen jochies en mannen. De fysieke overmacht van de Spurs liet zich eindelijk gelden.

Tijd rekken André Onana

Schlemiel van die ontknoping is nog wel doelman André Onana. De sluitpost verrichte enkele uitstekende reddingen, maar hij moet nog veel bijschaven aan zijn uittrappen. Die vlogen alle kanten op en belandden vaak bij spelers met het verkeerde shirt. En op het moment suprême, in die gehate blessuretijd, vond hij het nodig om opzichtig tijd te rekken. De scheids trok geel en telde er een bonusminuutje bij op. Dat was dus die minuut waarin het mis ging, die minuut die nooit gespeeld zou worden als Onana wat sneller de bal in het spel had gebracht.

Ajax in Eredivisie ook kwetsbaar

Wat rest is twee wedstrijden op het programma van Ajax in de Eredivisie waarin de verslagen Ajacieden nog kunnen proberen landskampioen te worden. Maar ook daar kan een misstap direct worden afgestraft; PSV heeft immers evenveel punten als Ajax.

Vervolgens dreigt de grote leegloop. Frenkie de Jong gaat weg en dat captain Matthijs van de Ligt zijn koffers al pakt mag ook duidelijk zijn. Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft zich daar al mee verzoend, zo blijkt ook uit zijn welwillendheid om vrolijk te speculeren over de nieuwe werkgever van de verdediger. Hij denkt aan de Engelse of Spaanse competitie. En dus niet Juventus, tot teleurstelling van het Italiaanse tv-kanaal dat hem interviewde.

Erik ten Hag blijft trainer

Ook geeft Van der Sar aan dat ondanks de leegloop trainer Erik ten Hag vermoedelijk wel blijft. Op 17 mei maakt hij kans op de Rinus Michels Award, waarvoor ook Mark van Bommel, John van den Brom, Adrie Koster en Maurice Steijn zijn genomineerd. Ten Hag won al eens toen hij nog in dienst was van FC Utrecht.

Voorspellingen Eredivisie

Durf je een voorspelling te doen wie landskampioen 2019 wordt? Met wedden op Eredivisie pak je 1.19 voor Ajax en inzetten op PSV levert je 4.35 x je inleg op.

Back To Top