Skip to content

Ajax heeft een enorme financiële voorsprong op de andere Eredivisieclubs. Dat was aan het begin van dit seizoen al zo en het gat is doordat de Amsterdammers doordrongen tot de halve finale van de Champions League alleen maar groter geworden. Maar PSV laat zich niet onbetuigd en verwacht de komende maanden dik 60 miljoen euro aan transfergelden binnen te krijgen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Miljoenen voor transfer Lozano en Bergwijn

De Telegraaf heeft wat zaakwaarnemers en clubvolgers gebeld en komt tot de conclusie dat het duo Hirving Lozano en Steven Bergwijn samen minstens het genoemde bedrag kan overstijgen. Zo is er voor de Mexicaanse aanvaller interesse van Napoli. Momenteel is Memphis Depay met 34 miljoen euro de hoogste uitgaande transfer van PSV. Lozano moet dat record gaan verbreken. Na twee jaar PSV en ettelijke goals, plus een vaste plek in het Mexicaanse Elftal, is de 24-jarige Chucky rijp voor een grotere competitie.

Steven Bergwijn wellicht naar United of Inter

En ook Steven Bergwijn, deze jaargang van de Eredivisie definitief doorgebroken, kan zich verheugen op warme belangstelling van gerespecteerde Europese clubs. Zoals Manchester United en Inter Milan. Het zou ook geen enkele PSV-fan verrassen als na de zomer Denzel Dumfries en Angeliño niet meer op de Herdgang opduiken. Dan lijkt het er ook nog eens op dat Gastón Pereiro, Bart Ramselaar en Derrick Luckassen hun krabbel onder een contract bij een andere club gaan zetten.

Lisandro Martinez naar Ajax?

Matthijs de Ligt zal hoogstwaarschijnlijk afscheid nemen van Ajax en de pas negentienjarige defensieve rots in de branding laat zich niet zo eenvoudig vervangen. Met Kik Pierie en Perr Schuurs heeft de Amsterdamse club al twee talentvolle leeftijdsgenoten in de gelederen. In de winterstop kwam daar de 25-jarige Lisandro Magallán bij.

Maar nog is het niet genoeg: Ajax heeft nu de blik gericht op een andere Lisandro, namelijk Lisandro Martinez. De Argentijn kan als linksback en in het centraal worden opgesteld. De 21-jarige verdediger speelt voor Defensa y Justicia en heeft al gedebuteerd voor Argentinië. Wie weet kunnen Magallan en Nicolás Tagliafico, ook Argentijnen, een goed woordje over Ajax bij hem doen.

Waar gaat Isak heen na Willem II?

Iets verder weg, of beter gezegd vrij onrealistisch, lijkt een transfer van Alexander Isak naar Ajax. De 21-jarige aanvaller wordt door Willem II gehuurd van Borussia Dortmund en keert daar binnenkort naar terug. Of hij daar een basisplek af kan dwingen is afwachten, maar als hij zich weer laat verhuren, zal hij vermoedelijk liever een andere competitie uitkiezen dan de Nederlandse. Alhoewel: met een mogelijke finaleplek van Ajax in de Champions League op komst, is de Eredivisie zeker niet het lelijke eendje van Europa.

Back To Top