Skip to content

Vaak belichten we in deze rubriek het reilen en zeilen van de Nederlandse topclubs, alsof alleen daar spelers komen en gaan, interessante dingen gebeuren of drama valt te vinden. Daarom nu wat aandacht voor wat kleinere clubs die echter in de harten van hun fans een grote plek innemen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Henk de Jong weg bij De Graafschap

Te beginnen bij De Graafschap. De Doetinchemse club wist zich ternauwernood via de play-offs te plaatsen voor de Eredivisie. Bijna was het Almere City dat zou debuteren op het hoogste voetbalniveau van Nederland. Dat beloofde dus al niet zoveel goeds voor de club die al achtmaal uit de Eredivisie is gedegradeerd. Zo bekeken is plek zeventien nog een meevaller, zeker gezien de vijf punten voorsprong op hekkensluiter NAC, dat momenteel echt van niemand weet te winnen.

Maar de Achterhoekers gaan het zwaar krijgen met de gewenste handhaving. En de vraag is of trainer Henk de Jong er nog echt helemaal honderd procent voor wil en kan gaan. Hij heeft namelijk momenteel zorgen van een hele andere aard: zijn vrouw is ziek. Daarom heeft hij alvast aangekondigd dat hij na dit seizoen niet aanblijft. “Ik wil gewoon meer bij mijn gezin zijn. Een verhuizing is gezien mijn gezinssituatie ook geen optie”, zo legt De Jong uit. De Graafschap had hem onlangs nog een aanbod gedaan voor contractverlenging.

Willem II verliest sponsor Interpolis

Voetbalclubs zijn duiventillen. Knipper even met je ogen en het shirt heeft een andere kleur, er staan elf onbekende gezichten op het veld en we zijn vier trainers verder. Ook sponsorovereenkomsten zijn vluchtiger dan voorheen. Dat maakt het wel spijtig dat Interpolis en Willem II na twintig jaar een einde maakt aan de steun. Het logo was al van het shirt verdwenen, nu worden ook de andere vormen van sponsoring stopgezet.

Over veranderlijkheid gesproken: dit decennium, dus vanaf 2010, heeft geen andere club in de Eredivisie zoveel spelers ingezet als de Tilburgers. Uit cijfers van bureau Opta blijkt dat de teller op 150 verschillende spelers staat, veertien meer dan de nummer twee op dat lijstje.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen De Graafschap

Wedden op Eredivisie voetbal? Gaat De Graafschap dit seizoen bij de laatste drie eindigen? Bookmakers schatten de kans hoog in en zetten de Achterhoekers op 1.25.

Back To Top