Skip to content

PSV stort helemaal in elkaar. In de afgelopen vier speelronden is de titelstrijd schijnbaar gestreden: de 2-1 nederlaag uit tegen Willem II was de vierde eredivisiewedstrijd op rij waarin PSV punten liet liggen. De marge richting koploper Ajax is in die periode opgelopen van nul tot elf punten. AZ neemt dankzij de 3-0 zege op Emmen nog steviger plek twee in, met vijf punten meer dan de Brabanders (en zes minder dan Ajax).

Stand Eredivisie

Ajax – FC Utrecht 4-0

En weer maakt de landskampioen 4-0 goals, maar in tegenstelling tot de Europese match tegen Chelsea van afgelopen dinsdag, lagen er ditmaal niet ook vier in het eigen netje in. Utrecht was totaal weerloos tegen de Amsterdamse stormloop. Liefst vijftien maal werd de Utrechtse doelman Paes beproefd en het pleit voor hem dat hij ‘slechts’ viermaal een antwoord schuldig bleef. Ajax-keeper Onana had net zo goed thuis kunnen blijven, want FC Utrecht mikte de bal geen enkele keer tussen de palen.

Willem II – PSV 2-1

Nog steeds zonder Donyell Malen en Steven Bergwijn (blessures) en ditmaal ook zonder de door trainer Mark van Bommel geslachtofferde Jeroen Zoet ging PSV alweer onderuit. De geplaagde Eindhovenaren kwamen de vroege 1-0 van Ché Nunnely niet te boven, lieten hun frustraties blijken (vijf gele kaarten) en lieten pas in het laatste kwartier wat van de klasse zien die toch nog ergens in dit team moet zitten.

Druk op Ihattaren groot

Gebrek aan creativiteit, dat is al sinds de tweede helft van vorig seizoen de makke van PSV. En dat gaat niet op korte termijn opgelost worden door alleen maar Mo Ihattaren: die jongen is pas 17 jaar, moet een zwaar verlies (vader) verwerken en gaat met zoveel druk op de frêle schouders forceren. Slechts één van zijn tien crosspasses kwamen aan, slechts twee van zijn vier lange passes waren accuraat.

Mark van Bommel wacht

Wat nu, Van Bommel? Wachten tot Malen en Bergwijn weer fit zijn, dat is zijn simpele recept. “De passie en strijdlust waren er. Mijn beste twee spelers zijn er niet bij. Zonder hen is het vertrouwen ook een beetje weg.”

Uitslagen Eredivisie speelronde 13

Ajax – FC Utrecht 4-0 (3-0)
FC Twente – PEC Zwolle 2-1 (2-0)
Willem II – PSV 2-1 (1-0)
Feyenoord – RKC Waalwijk 3-2 (2-2)
sc Heerenveen – Sparta 2-1 (0-1)
Fortuna – ADO Den Haag 1-0 (1-0)
Heracles Almelo – VVV 6-1 (2-0)
Vitesse – FC Groningen 1-2 (0-2)
AZ – Emmen 3-0 (2-0)

Back To Top