Skip to content

Zaterdag 5 december om 20:00 uur wordt de wedstrijd Ajax – FC Twente gespeeld in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers zijn de Eredivisie bijna foutloos begonnen en hebben na tien speelronden 27 punten. Twente staat op plek vijf met 18 punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Ajax te groot voor Eredivisie, te klein voor Europa

Ajax zit weer eens in de vervelende situatie dat het te groot is voor het servet en te klein voor het tafellaken. Binnenlands is het 5-0 hier, 5-0 daar, met zelfs een 0-13 ertussen, maar in de Champions League wordt het nog een lastige klus om de groepsfase te overleven. Ja, van Midtjylland werd gewonnen, maar in de drie topduels tegen Atalanta en Liverpool moet de landskampioen het doen met een puntje.

Tikje mat en onmachtig

Niet dat Ajax een modderfiguur sloeg, uit in Liverpool, maar het oogde al met al een tikje mat en onmachtig, vergeleken met de aanvalsgolven die inmiddels wekelijks op de Nederlandse velden worden vertoond. En dat terwijl de Engelse kampioen met een hoop jeugdspelers aantrad (doelman Caoimhín Kelleher speelde pas voor de tweede keer ooit voor de club). Ja, Onana maakte een blunder en anders was het misschien 0-0 gebleven, maar The Reds waren simpelweg wel de sterkere partij. De expected goals-verhouding was 2,12 tegen 1,59.

Opladen voor Ajax – FC Twente in de Eredivisie

Nu moeten de paradepaardjes zich op zien te laden voor de Eredivisie wedstrijd tegen FC  Twente, terwijl enkele dagen later de cruciale match tegen Atalanta volgt. In de afgelopen seizoenen liet Ajax regelmatig punten liggen tegen de Tukkers. Van de afgelopen zes confrontaties won Ajax de helft en verloor het er twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die reeks is 14-8.

Verwachtingen

Maar kijken we alleen naar de vorige zes keer dat de Twente-bus voor het Amsterdamse stadion parkeerde, dan ontstaat een ander verhaal. Ajax won zesmaal op rij, met het totale saldo 17-3. Dat scheelt nogal. Het ging zonder slag of stoot, want in die partijen vielen er maar elf gele kaarten, fors onder het gemiddelde.

Dit zijn de teams die het vaakst op 1-0 voorsprong komen: dat lukte ze elk acht van de tien speelronden. Ook stond Ajax in negen van zijn vorige tien duels al bij rust voor om uiteindelijk ook de match te winnen.


Wedden op Eredivisie Ajax – FC Twente | Ajax noteert @1.21, gelijkspel @6.75 en FC Twente @13.00. We tippen dat er bij rust al meer dan 1,5 goals zijn gevallen op @1.84.

Back To Top