Skip to content

Vanavond om 18:45 uur speelt Ajax in de Champions League tegen Besiktas. Het is de tweede speelronde in groep C, waarin de Amsterdammers meer dan uitstekend van start zijn gegaan met een 1-5 zege op Sporting Portugal.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Champions League Ajax – Besiktas

Het Turkse Besiktas verloor thuis met 1-2 van Dortmund en staat in de nationale Super Lig op plek vier met 14 punten uit zeven speelronden. De generale repetitie afgelopen weekend uit tegen Altay werd met 2-1 verloren.

Besiktas mist veel spelers

De club mist enorm veel spelers voor deze pot. Onder meer Miralem Pjanic , Georges-Kevin Nkoudou, Alex Teixeira en Domagoj Vida zien we niet in actie. Vooral achterin is er een groot gemis aan reguliere krachten. De kans is groot dat trainer Sergen Yalcin middenvelders een linie naar achter moet opstellen, bijvoorbeeld Josef en Fabrice N’Sakal.

Pasveer onder de lat bij Ajax

Aan de kant van de thuisploeg is er weinig aan de hand qua medische klachten. Maarten Stekelenburg is absent en Remko Pasveer staat daarom onder de lat. Trainer Erik ten Hag zou, mocht hij dat willen, dezelfde basiself kunnen kiezen als tegen Sporting of FC Groningen. Maar Davy Klaassen is ook weer beschikbaar en als hij aan de start staat, kan dat ten koste gaan van de plek van Steven Berghuis.

Ajax vandaag dik favoriet

Ajax heeft zijn vorige zes duels in alle competities gewonnen en maakte tijdens die reeks 29 goals. Besiktas won een van zijn vier laatste optredens en in al die potjes kregen de Turken tegengoals (negen in totaal). “Er gaan jonge spelers in actie komen die voor het eerst op dit niveau gaan spelen. Tegen een team als Ajax is dat een geweldige kans”, zo sprak trainer Yalcin.

Ten Hag moest natuurlijk de stemming voorafgaand aan dit duel wat temperen. “Besiktas mist dan misschien wel een half elftal, maar ik heb de selectie bekeken en die is heel erg groot”, sprak hij. “Ze zijn vol vertrouwen en kunnen dingen opvangen. Wat opvalt is dat ze technisch uitstekende spelers hebben, die robuust en met veel passie kunnen spelen.”

Voorspelling Ajax Toto

Maar toch, weer drie punten lonken in het miljoenenbal. Die zijn nodig ook, want hierna volgt een tweeluik tegen Borussia Dortmund, en dan kan het zomaar gebeuren dat Ajax daar nul punten of eentje aan overhoudt. Dus na twee speelronden op zes staan, da’s een handige buffer.

Wedden op voetbal: Ajax noteert bij Toto en andere bookmakers 1.14 voor de winst, gelijkspel 9.00 en Besiktas liefst 21.00. Wat een optimisme richting Ajax! We tippen, puur omdat de odds aantrekkelijk zijn, dat Ajax minder dan 3 goals scoort op 2.30.

Back To Top