Skip to content

PSV speelt donderdag om 18:45 uur uit tegen Sturm Graz. De Brabantse club speelde in de eerste speelronde van de Europa League thuis met 2-2 gelijk tegen Real Sociedad. Het Oostenrijkse Sturm Graz ging met 1-0 onderuit tegen Monaco.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Sturm Graz – PSV Europa League

Graz was een paar klassen zwakker dan Monaco, dat qua balbezit zwaar domineerde en een schotverhouding afdwong van 15-3. Graz kwam tot geen enkel zuiver schot tussen de palen. Wat dat betreft kwam PSV in het openingsduel van groep B overtuigender voor de dag en kon het de Spaanse opponent prima partij bieden. 2-2 was de juiste uitslag.

Zonder Madueke en Pröpper

Noni Madueke en Davy Pröpper zijn niet meegereisd naar Graz, daar staat tegenover dat Mario Götze en Ibrahim Sangare in het weekend niet speelden tegen Willem II, maar nu wel beschikbaar zijn. Over die pot gesproken: eindelijk was trainer Roger Schmidt niet maniakaal aan het wisselen, maar toch kreeg hij het deksel op de neus. PSV kreeg twee ongelukkige treffers tegen (eigen goal Zahavi en blunder doelman Drommel) en stond toen met lege handen (2-1).

Sturm speelt zonder Sandro Ingolitsch en kan verder het team opstellen dat twee weken terug tegen Monaco aantrad. De Oostenrijkers wonnen sindsdien nationaal drie potjes op rij en het doelsaldo van die reeks was 12-0.

Roger Schmidt waakt voor onderschatting

Twee Sturm Graz-spelers kent Schmidt heel goed. Jakob Jantscher en Stefan Hierländer waren zijn pupillen bij Red Bull Salzburg. Zijn inschatting is dit: “Natuurlijk is Sturm Graz qua naam en qua budget niet het grootste team uit deze groep, maar als je ziet hoe dit team speelt, en dan vooral in thuiswedstrijden, dan weet je dat het voor ons niet gemakkelijk gaat worden.”

Voorspelling Sturm Graz – PSV

PSV heeft in zijn vorige vier Europese duels telkens minstens tweemaal gescoord. En in 8 van de 9 vorige Europese clashes van de Eindhovenaren vielen er minstens 3 goals in totaal.

Sturm noteert bij de bookmakers voor de zege 4.50, gelijk 3.80 en PSV 1.80. Verwacht je 3 of meer goals, pak dan de 1.60 op Over 2,5 goals. Anders staat de Under 2,5 op 2.30 voor je klaar.

Back To Top