Skip to content

Aan de top van de Eredivisie gebeurden dit weekend interessante zaken. PSV ging bij Willem II onderuit (2-1), Feyenoord maakte in de slotfase tegen NEC een 2-3 achterstand goed (5-3) en Ajax won op zijn gemakkie in Amsterdam met 3-0 van FC Groningen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Uitslagen speelronde 7 Eredivisie

De gevolgen van deze zevende speelronde zijn dat Ajax 19 punten heeft en wordt opgejaagd door niemand minder dan Willem II, met 16 punten. Feyenoord heeft 15 punten en moet nog een speelronde inhalen. PSV staat vierde met 15 uit 7 duels. AZ won eindelijk weer eens: Go Ahead Eagles werd met 5-0 naar huis gestuurd. De Alkmaarders klimmen naar plek 12.

Pijnlijke nederlaag PSV

PSV had de nederlaag tegen de Tilburgse provinciegenoten toch vooral aan zichzelf te wijten. Eran Zahavi kopte na een half uur pardoes de bal keihard in eigen goal, zonder dat hij nou in paniek handelde of stevig onder druk werd gezet. De Israëlisch spits repareerde zijn foutje met de 1-1.

Maar een kwartier voor tijd schonk PSV-doelman Joël van Drommel de winnende goal aan Willem II door een inzet van Che Nunnely in het eigen goal te werken. Drommel stond zo ongeveer ter hoogte van de rechterpaal en blokkeerde de bal, maar na een ongelukkige beweging stuitte het ding toch over de lijn.

Feyenoord ontsnapt

Bij Feyenoord zorgde Guus Til met goals in de 80e en 86e minuut voor de ommekeer. NEC zou met een zege zeker ook wat te veel beloond worden voor wat het had laten zien. De Nijmegenaren hadden drie zuivere doelpogingen, die er dus allemaal in gingen. Feyenoord had er zeven. Geen beste dag voor de doelmannen, als acht van de tien schoten op goal worden doorgelaten.

Ajax heeft alles controle

Ajax had de pot tegen FC Groningen volledig onder controle en maakte binnen het uur de 2-0. De gasten werden beperkt tot 26 procent balbezit en de lange bal: slechts 58 procent van de passes en voorzetten kwam aan. Edson Alvarez (diagonale kopbal), Antnoy en Noussair Mazraoui leverden de goals.

Check hier de Eredivisie stand na speelronde 7. Uitslagen:

Willem II 2 – 1 PSV
Vitesse 1 – 1 Fortuna Sittard
Ajax 3 – 0 FC Groningen
Feyenoord 5 – 3 NEC
FC Utrecht 5 – 1 PEC Zwolle
Sparta 0 – 4 SC Cambuur
Heerenveen 2 – 3 FC Twente
AZ 5 – 0 Go Ahead Eagles
Heracles 1 – 0 RKC Waalwijk

Back To Top