Skip to content

Zondag 16 februari om 16:45 uur speelt Willem II – FC Utrecht. De Tilburgers zakten vorig weekend terug van plek drie naar vier, Utrecht heeft zes punten minder (en ook een duel minder gespeeld) en staat zevende.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Willem II – FC Utrecht Eredivisie

Beide clubs haalden uit de laatste zes speelronden elf punten. Willem II heeft een redelijk zuinig doelsaldo van plus vijf, dus zo bekeken is het niet meer dan logisch dat de Brabanders weer uit de top drie zijn verdrongen. In deze fase van de competitie hebben ploegen in de top een veel positiever saldo dan dat. Qua doelsaldo is Willem II de nummer zeven van de ranglijst.

Gaan Tilburgers punten laten liggen?

Trainer Adrie Koster heeft met name door de zeges op Ajax en AZ Alkmaar het maximale gepeurd uit zijn spelersgroep, maar niemand zal heel verbaasd zijn als Willem II de komende weken nog veel punten gaat laten liggen. Het machteloze optreden tegen PSV van afgelopen weekend (3-0) onderstreept dat het toch wat moeizaam gaat als de Tilburgers het leeuwendeel van het balbezit hebben (toen 55 procent). Over het hele seizoen gezien heeft Willem II 49 procent balbezit.

FC Utrecht won vier van de vorige zes confrontaties met Willem II en verloor er twee. Het totale doelsaldo van die periode is 4-9. In Tilburg wonnen beide clubs de helft van de vorige zes ontmoetingen (saldo 8-10). In drie van die vier vorige potjes viel er een rode kaart.

Voorspellingen Willem II – FC Utrecht

Willem II heeft vier thuisduels op rij in de Eredivisie geen tegengoals gekregen en is acht thuismatches op rij in de competitie ongeslagen gebleven. Lukt het voor de vijfde keer om thuis een clean sheet te halen, dan wordt het clubrecord verbroken. En nog een min of meer opmerkelijk statistiekje: Utrecht scoorde in de laatste veertien eredivisie-ontmoetingen met Willem II negen keer in de 85ste minuut of nog later.

Urby Emanuelson van Utrecht heeft tegen Willem II drie keer gescoord en vijf assists geleverd, en dat in veertien duels (ook in zijn tijd bij Ajax)!


Willem II noteert bij bookmakers 2.48 voor de winst, gelijkspel 3.50 en winst Utrecht 2.70. Gezien de clean sheets van Willem II in eigen huis tippen we dat Utrecht minder dan twee keer scoort @1.61.

Back To Top