Skip to content

Het lijkt er steeds meer op dat Ajax zich deze zomer gaat versterken met Martin Odegaard. De Noorse international wordt momenteel door Vitesse gehuurd van Real Madrid en was daarvoor als huurling actief voor sc Heerenveen. Het bevalt hem kennelijk goed in Nederland en aangezien hij nog niet in beeld is als basisspeler voor Real Madrid, lijkt het logisch dat hij en de Spaanse grootmacht akkoord gaan met een nieuwe huurperiode, ditmaal bij Ajax.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Martin Odegaard geknipt voor Ajax

De Amsterdamse club ziet het wellicht ook wel zitten om de jonge Deen te kopen, maar nu hij eindelijk tot bloei is gekomen, lijkt dat te veel gevraagd. Real zal graag willen dat hij zich bij Ajax verder ontwikkelt, zodat hij volgend jaar of rijp is voor een terugkeer in Madrid, of een nog zwaarder prijskaartje om zijn nek gehangen kan krijgen. Hoe dan ook, hij is het type speler dat uitstekend bij Ajax past: balvaardig, niet bang om een dribbeltje te ondernemen en met een fijn neusje voor steekballen.

Nieuwe spelers Ajax

Het zou zomaar kunnen dat Ajax deze zomer minstens vijf basisspelers verliest, bovenop het de al beklonken transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. Ook zijn er al de nodige nieuwelingen aangetrokken: Razvan Marin, Kik Pierie en Kjell Scherpen hebben hun krabbel gezet. Mocht Hakim Ziyech zich laten verleiden door een andere club, dan is de twintigjarige aanvaller Odegaard zijn beoogde vervanger. Maar als dat voor slechts twaalf maanden is, dan loont het niet echt de moeite, want dan staat hij in de weg van ander talent. Maar De Telegraaf meldt dat Real Madrid bereid is om een periode van twee jaar te bespreken.

Transfer Matthijs de Ligt

Dat Matthijs de Ligt aan zijn laatste weken bij Ajax bezig is lijkt een zekerheidje. De verdediger, tevens captain, trekt de aandacht van zo ongeveer alle Europese topclubs. Via een vragenrondje op zijn Instagram liet hij weten dat hij nog geen keus heeft gemaakt, en dat het zelfs mogelijk is dat hij wel in Amsterdam blijft. Maar dat is natuurlijk lariekoek. Over zijn transferprijs meldt hij dat het minder zal zijn dan die voor De Jong: “Normaal betalen clubs meer voor een middenvelder. Maar ik heb geen idee, dat is echt iets voor Ajax.”

Programma Eredivisie onderbroken door CL

Pas op zondag 12 mei gaat de Eredivisie weer verder, eerst kunnen we genieten van deel één van het tweeluik van Ajax in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur.

Back To Top