Skip to content

Vandaag op hemelvaartsdag wordt er gevoetbald in de Eredivisie. Onder meer ADO Den Haag – Willem II spelen om 14.30 uur. De thuisploeg staat achttiende en dus laatste en heeft drie punten minder dan Willem II. De Tilburgers bekleden de positie waar alle staartclubs over dromen: vijftiende, goed voor directe handhaving.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Eredivisie vandaag: ADO – Willem II

In theorie kan ADO vandaag en zondag de jump uit de degradatiezone maken, maar dat zal in de praktijk toch echt niet gebeuren, al was het maar omdat Willem II een beter doelsaldo heeft: -32 versus -43. De Haagse club won achtereenvolgens van Feyenoord en PEC Zwolle en verdubbelde daarmee het totale aantal overwinningen dit seizoen, van twee naar vier.

Willem II wil doelsaldo niet bederven

Willem II heeft uit de vorige zes eredivisiewedstrijden vier punten gehaald en wist in die periode alleen RKC te verslaan. De Tilburgers verloren vorig weekend met 0-2 van PSV, maar daar bleek trainer Zeljko Petrovic best tevreden mee te zijn. Hij koos voor vijf in plaats van vier verdedigers met als doel om “het doelsaldo niet te verkloten”. Van de vijf clubs op de laatste vijf plekken heeft alleen RKC een beter doelsaldo.

Waarom vecht Willem II plots tegen degradatie?

Het programma Willem 2 werd vorig jaar in maart door corona afgebroken. De ploeg stond op dat moment vijfde, hield de selectie voor een groot deel intact en vecht dit seizoen prompt tegen degradatie. Hoe dat precies kan, dat zal wel nooit precies verklaard kunnen worden, maar het ontslag van Adrie Koster heeft, zo lijkt het, wel voor verbetering gezorgd. Toen ‘Petro’ eind januari werd aangesteld had Willem II tien punten, in dertien speelronden daarna kwamen er nog 15 bij.

ADO Den Haag kan gaan stunten

ADO Den Haag kan van nu tot en met zondag, als de competitie ten einde komt, voor een unieke prestatie zorgen. Nooit eerder wist een club die na 32 speelronden onderaan stond toch nog twee plekken te stijgen. En slechts een keer gebeurde het dat de nummer laatst na 32 wedstrijden degradatie wist te ontlopen.

De club zwabbert al tijdenlang met het beleid, haalde begin 2020 een zwik Engelse spelers (en een trainer) naar de duinstad, wilde het dit seizoen met de jeugd doen, maar teert momenteel vooral op de routine van mannen als John Goossens, Gianni Zuiverloon en Daryl Janmaat.

Voorspelling ADO Den Haag – Willem II

ADO won vier van de laatste zes clashes met Willem II en het werd tweemaal gelijk. Het totale doelsaldo was 17-8. Willem II won maar 1 van de vorige 19 uitduels in de competitie.

Je kan dit seizoen nog twee rondes voorspellingen Eredivisie doen. ADO Den Haag noteert 3.60, gelijk 3.70 en Willem II 1.98. We tippen een gelijkspel waarin beide teams scoren @4.40.

Back To Top