Skip to content

Zondag om 14:30 uur spelen FC Utrecht en PSV hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen elkaar. De Domstedelingen staan zesde, de Brabanders tweede. De gastheren kunnen nog naar plek zeven zakken, de Eindhovense club is zeker van een plekje in de voorronde van de Champions League.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Utrecht – PSV: rode kaarten…

Van de laatste zes onderlinge duels won PSV er vier en Utrecht eentje. Tellen we alle treffers van die zes duels bij elkaar op, dan is het saldo 7-18. In de Galgenwaard zien de statistieken over de vorige zes onderlinge clashes er soortgelijk uit, met maar een Utrechtse zege en vier voor PSV, saldo 8-18. In die matches werden liefst vier rode kaarten uitgedeeld, waarvan twee in de laatste editie, beide toen voor PSV. En dan wordt gezegd dat FC Utrecht tegen Ajax altijd zo verhit is!

Eindelijk volgasvoetbal PSV

De vice-kampioen van dit jaar sluit het seizoen sterk af, want de vorige zes PSV wedstrijden leverden 16 punten op, dus bijna de perfecte score. Het doelsaldo is met 14-4 ook overtuigend te noemen. Heeft trainer Roger Schmidt dan eindelijk het gaspedaal gevonden voor het soort spel dat journalisten bij zijn aanstellen, weliswaar met enige spot, ‘volgasvoetbal’ noemden? Sinds PSV eind februari van Ajax verloor was het in de zeven potjes daarna met afstand de sterkere qua expected goals, wat betekent dat er grotere kansen werden afgedwongen dan geïncasseerd.

FC Utrecht zonder Maher

Utrecht heeft in de laatste zes speelronden negen punten opgehaald en in de vorige zes thuiswedstrijden zeven (saldo -1). Adam Maher zal dit duel aan zich voorbij moeten laten gaan. De spelverdeler heeft vijf gele prenten aan zijn broek en is dus geschorst. Daarna kan hij wel weer in de halve finale van de play offs eredivisie meedoen.

Eran Zahavi

De meest besproken man op het veld zal Eran Zahavi zijn, die vorig weekend in de spelersbus zat, toen hij de mededeling kreeg dat zijn vrouw en kinderen thuis waren overvallen – en daarbij werden vastgebonden. De Israëliër maakte donderdag tegen PEC Zwolle een treffer en droeg die uiteraard op aan zijn familie.

Voorspelling FC Utrecht – PSV

PSV verloor slechts vier van de laatste 38 wedstrijden tegen Utrecht en maakte in negen van de elf laatste uitduels in de Eredivisie minstens twee treffers.

FC Utrecht noteert 3.55, gelijk 3.75 en PSV 1.95. Er is een kans dat rotatiekoning Schmidt een zooi bankzitters opstelt, in dat geval is de 1X (winst Utrecht of gelijk) op 1.79 interessant.

Back To Top