Skip to content

Feyenoord – AZ Eredivisie zondag | De nummer vier uit Rotterdam heeft na 17 speelronden in de Eredivisie een puntje meer dan de gasten uit Alkmaar. Iemand die zeker de tv aanknipt voor dit duel is Arne Slot, de trainer die bij AZ werd ontslagen omdat-ie met Feyenoord in onderhandeling was over een dienstverband (dat hij uiteindelijk ook tekende).

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Feyenoord – AZ Eredivisie zondag

Feyenoord haalde in het kalenderjaar 2020 de meeste punten van alle eredivisieploegen. In 2021 haalde Feyenoord uit drie Eredivisie speelronden zes punten – vorig weekend werd de Klassieker met 1-0 verloren, al was Ajax niet heel veel sterker. Feyenoord blonk in dat duel vooral uit in het voorkomen van tegenstoten, maar zal moeten werken aan het aanvalsspel.

Of nieuweling Lucas Pratto de oplossing voor de offensieve problemen is moet nog blijken. De Argentijnse ex-international heeft nu in de Eredivisie achtmaal een schot gelost en vijfmaal was de bal niet tussen de palen gemikt.

Jesper Karlsson van AZ meeste doelpogingen

Nee, neem dan Jesper Karlsson van AZ. Hij heeft van alle Alkmaarders in de competitie het hoogste aantal doelpogingen, 40, en bijna de helft (18) was wel on target. Opvallend eigenlijk dat de man die de goals moet maken, Myron Boadu, nog maar 21 schoten op goal heeft gelost. Achtmaal mikte hij zuiver, vier keer maakte hij een treffer.

Voorspelling Feyenoord – AZ

Feyenoord won vier van de laatste zes onderlinge duels en AZ Alkmaar eentje. Het totale doelsaldo van die reeks is 12-6. In de Kuip was Feyenoord bij vijf van de vorige zes duels succesvol en won AZ eenmaal (saldo 15-9). In vijf van die ontmoetingen maakten beide clubs minstens een goal. In acht van de laatste negen uitduels van AZ Alkmaar in de Eredivisie vielen minstens drie goals.

AZ heeft driemaal geen tegendoelpunten gehad in deze jaargang van de Eredivisie, Feyenoord zevenmaal. Daar staat tegenover dat Feyenoord driemaal zelf niet scoorde en AZ altijd nog tot scoren kwam. Bij duels van de Rotterdammers vallen er gemiddeld 2,6 goals en bij AZ 3,88.

Niet meer dan 2 goals

Wedden op voetbal | Feyenoord noteert 2.32, gelijk 3.75 en AZ 2.80. We verwachten dat Feyenoord het net als in de Klassieker moeilijk gaat maken om gaatjes te vinden, we tippen ‘minder dan 2,5 goals’ voor AZ @1.86.

Back To Top