Skip to content

De Eredivisie ligt nog even stil vanwege het WK voetbal en de aansluitende korte winterstop. Op vrijdag 6 januari wordt de competitie hervat en gaat de strijd om de landstitel verder. Feyenoord sloot het eerste deel van de competitie af als winterkampioen.

Eredivisie voetbal live kijken bij Ziggo?

Terwijl Marokko prima presteert op het WK en Oranje vrijdag in de kwartfinale een poging gaat doen om de volgende ronde te bereiken is er in medialand al vanalles gaande omtrent voetbaluitzendrechten.

ESPN kan de uitzendrechten van de Eredivisie in 2025 kwijtraken aan Ziggo, maar misschien wordt live voetbal kijken op Netflix straks wel heel gewoon…

Strijd uitzendrechten Eredivisie wedstrijden

Ziggo verwierf vorige maand al de exclusieve uitzendrechten van UEFA toernooien en gaat zich nu ook mengen in de strijd om de uitzendrechten van wedstrijden op het speelschema Eredivisie. Die rechten zijn momenteel in handen van Eredivisie Media & Marketing CV die ze exploiteert die via onder meer ESPN. De huidige distributieovereenkomst loopt half 2025 af en een nieuw biedingproces (voor een contract van zeven jaar) start binnenkort. Ziggo lijkt een belangrijke kandidaat voor de Eredivisie uitzendrechten.

Ook Disney (de eigenaar van betaalzender ESPN) gaat pogingen doen om de rechten te behouden en heeft inmiddels een bod van 135 miljoen per jaar uitgebracht. Dat bod werd echter afgewezen.

WK programma 2022

Het WK voetbal wordt gespeeld van 20 november tot 18 december! Wie gaat er winnen in Qatar en hoe ver komt Oranje? Voor het WK programma en meer 

ESPN, Netflix, Apple, Amazon

VodaFone/Ziggo wil de uitzendrechten kopen voor hun sportkanaal Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. Die laatste is als zender ook te krijgen in pakketten bij KPN, T-Mobile en alle andere providers. Of Ziggo de uitzendrechten kan bemachtigen is nog lang niet zeker. Disney zal ongetwijfeld een hoger bod uit gaan brengen en ook streamingsdiensten Apple, Amazon en Netflix mengen zich in de strijd.

Europees voetbal kijken bij Ziggo

Ziggo gaat in ieder geval vanaf half 2024 drie jaar lang Champions League, Europa League en Conference League wedstrijden uitzenden. Wedstrijden van Nederlandse clubs zullen t.z.t. gratis te streamen zijn via de Ziggo Go app en daarnaast zijn de belangrijkste wedstrijden voor Ziggo klanten te zien op het open kanaal.

Tot die tijd kijk je Champions League voetbal bij RTL en Europa League en Conference League duels op een van de zenders van Talpa (SBS6, Net5 en Veronica). Het WK voetbal programma van Qatar kijk je op de NPO.

Back To Top